Kdz.Ereğli Öğretmenevi binasında kamu yararına çalışan dernek ve bazı kamu kuruluşlarına daha önce verileceği açıklanan yerlerin satışa çıkarılmasına tepki gösteren Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, “Karar siyasidir” dedi.

 

Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu’dan çarpıcı açıklamalar. Kdz.Ereğli’de yapımı büyük oranda tamamlanan Öğretmenevi binasında kamu yararına çalışan dernek ile kamu kurum ve kuruluşlarına verileceği söylenen yerlerin satışa çıkarılmasına sert tepki gösteren Likoğlu, sadece Muhtarlar Derneği’ne yer verilmesinin de kamuoyuna açıklanmasını istedi.

 

VİCDAN İLE BAĞDAŞMAZ

Likoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Kdz.Ereğli’de büyük umutlarla ihale süreci yapılan geçte olsa ihaleye çıkılıp temeli atılan ve büyük ölçüde tamamlanan Öğretmenevi ile ilgili son günlerde kamuoyunda çeşitli spekülasyon yapılmakta kamu yararına çalışan kurumlar başta olmak üzere huzursuzluk yaratılmaktadır. Bir bölümü öğretmenevi olarak kullanılmasına karar verilen binada diğer bölümlerin ise satışa çıkması bizleri büyük bir endişeye sürüklemiştir. Amacı sadece topluma ve ülkesine hizmet etmek olan kamu yararına çalışan derneklerin ve kamu kuruluşlarının bir çoğunun açıkta bırakılacak olması toplum vicdanı ile asla bağdaşmaz.

NEYİN KARŞILIĞINDA TAHSİS EDİLDİ?

Sadece  Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği’ne buradan bir yer tahsisinin yapılması da ayrıcalık ve haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Neyin karşılığında bu yer buraya tahsis edildi. Bizim muhtarlar derneği ile asla bir sorunumuz yok muhtarlar derneğine de elbette yer verilmeli muhtarlarımızın yönetiminin de sonuna kadar arkasındayız ancak burada büyük bir haksızlık yapılıyor burada ayrımcılık ve ötekileştirme yapılıyor.

BU YÖNDE KARAR ALDILAR

Yine kamu yararına çalışan Kdz.Ereğli Kent Konseyi, Türk Hava Kurumu, Kızılay, özellikle Eğitim Vakfı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kdz.Ereğli Temsilciliği gibi kurumlara daha iyi hizmet verebilmeleri için bu alanlardan mutlaka faydalandırılmalıdırlar, toplumun talebi bu yönde kaldı ki bu kararı da bu şekilde aldılar. Kdz.Ereğli’ye ait olan çarşının göbeğine dikilen devasa öğretmenevi Kdz.Ereğli’nin geleceği için kamu yararına çalışan dernek ve devlet kurumları için kullanılmalıdır. Ben Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı olarak ilgililerin bu kararı yeniden gözden geçirerek doğru olanı yapmalarını istiyorum eğer gözden geçirmezlerse bu kararı uygularlarsa bunun altında kesinlikle ve kesinlikle siyaset vardır.

EREĞLİ’YE BIRAKILSIN

Ereğli’ye ait olan Ereğli’ye ait bırakılsın.Erdemir 3 milyar dolara satıldı parayı aldılar gittiler buraya ne bıraktılar ne kazandı Kdz.Ereğli? Satışın %10’u buraya bırakılsaydı Ereğli’ye yatırım yapılsaydı Ereğli bugün bu durumda mı olurdu? Ereğli’ye birşey yapılmadığı gibi  Ereğli’ye ait olan ne varsa alıp götürülüyor. Öğretmenevi’nin dışında kalan yerler bürolar satışa çıkarıldı, satılacak parası yine Ereğli’den alınıp başka yerlerde kullanılacak buraları kim alacak Ereğli’de mülk alacak insan mı kaldı? Artık yeter Ereğli’de insanlar isyanda çıldırma noktasında, siyasi kavgaların bunalttığı Kdz.Ereğli huzuru ve yeniden gözde ilçeler konumuna gelmeyi çoktan hak etti, yapılan yanlışlara ve uygulamalara  Ereğli birlik olarak karşı durmalı  herkesi sorumluluğunun bilincinde hareket etmeye davet ediyorum.