Alaplı’da yeri kamulaştırma işlemleri nedeniyle mahkemelik olan eski PTT binasına AKP afişlerinin asılmasını CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, “Belediye AKP’ye çalışıyor” eleştirilerine AKP’li Belediye Başkanı Çimenoğlu, “Belediyemizin ‘AKP lehine çalıştığını’ iddia etmek, doğru değildir. Belediyemiz tüm siyasi partilere, halkla iletişim noktasında hizmet vermektedir ve vermeye devam edecektir” sözleri ile yanıtladı.

Şehir merkezindeki “Eski PTT binası” olarak bilinen bi-nanın dış cephesinin AKP afişleriyle kaplanmasıyla ilgili, CHP Alaplı İlçe Başkanı ve Alaplı Belediye Meclisi Üyesi Nuri Tekin’in, “Belediye AKP’ye çalışıyor” sözlerine AKP’li Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’ndan yanıt geldi. Tekin’in sözlerini, “Bilgi eksikliğinden ve araştırmadan yoksun” olarak değerlendiren Çimenoğlu, söz konusu yerin de mahkemelik olduğuna vurgu yaptı.
Çimenoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şu şekil-de: “CHP Alaplı İlçe Başkanı ve Alaplı Belediye Meclisi Üyesi Nuri Tekin’in “Belediye AKP’ye çalışıyor” başlığıyla basına yansıyan açıklamasını büyük bir üzüntü ile okumuş bulunuyorum. Tamamen bilgi eksikliğinden ve araştırmadan yoksun olarak yapılan bu açıklama; gerçeklerden uzak olup, Belediyemizi de zan altında bırakacak bir içerik taşımaktadır. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Şöyle ki; 1-Haberde sözü edilen, dış cephesi afişlerle kaplanan binanın kamulaştırma işlemleri Belediyemiz tarafından devam etmekte olup, şu an mahkeme sürecindedir. 2- Ak Parti İlçe Teşkilatı, sözü edilen binayı seçim bürosu olarak kullanmak istemiş, ancak binanın mahkeme sürecinde olmasından dolayı tarafımdan onay verilmediği için, başka bir yerde seçim bürosu tutmuştur. Sayın Nuri Tekin’in sözünü ettiği binada seçim bürosu veya başka bir şey yoktur. 3-Siyasi partilerin nereye afiş asıp asamayacakları kanunla belirlenmiştir. Bununla ilgili yetkili kurum da belediye değil Seçim Kurulu’dur. CHP İlçe Başkanı’nın bunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum. 4-2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun ilan ve reklam vergisini düzenleyen 14.Madde’nin  7. Fıkrası’na göre; “Siyasi partilerin siyasi faaliyet sınırları içinde yapacakları ilan ve reklamlar, ilan ve reklam vergisinden muaftır.” Daha önceki dönemlerde belediye meclisi üyesi olarak görev yapmış olan ve bu dönemde de belediye meclisi üyesi olan Sayın Nuri Tekin’in, siyasi partilerin ilan ve reklamlarından vergi alınamayacağını bilmemesi de manidardır. 5-Tüm bunlar göz önüne alındığında, Belediyemizin “AKP lehine çalıştığını” iddia etmek, doğru değildir. Belediyemiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına olduğu gibi tüm siyasi partilere de, halkla iletişimleri noktasında düzenledikleri etkinlikler için salon tahsisi; masa, sandalye, kürsü gibi araç ve gereçlerin kullanımı; etkinliklerinin anons edilerek halka duyurulması; merdivenli itfaiye aracıyla afiş ve flamalarının asılması gibi hizmetler vermektedir ve vermeye devam edecektir.”