Ereğli Belediye Başkanı ve Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyespor Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Erdemirspor-Ereğli Belediyespor maçının ardından yaşanan olaylara tepki gösterdi. Sendika yöneticilerini eleştiren Başkan Posbıyık, ilçenin kulübe sahip çıkmadığını vurguladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediyespor Kadın Futbol Takımının Trabzon İdman Ocağı ile oynayacağı maçın öncesinde oyuncular ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Posbıyık, kadın futbol takımının Şalvarspor ile başlayan bir süreç sonucu ortaya çıktığını belirterek, Sadece ligde değil milli takımda da bizleri temsil ediyorlar. Kızlarımız göğsümüzü kabartıyor. Ereğli'de maçları takip ediyor destek vermeye çalışıyorum. Kulüp Başkanı olarak Yönetim Kurulu üyeleri olarak Kız Futbol takımımızdan büyük gurur duyuyoruz desteğimizi arttırarak devam edeceğiz. Ereğlispor büyümeye başladı sadece erkek futbol takımının yanı sıra voleybol, basketbol, boks takımlarında da faaliyetlerimiz var. Mutlaka sporda mağlubiyette olacaktır galibiyette olacaktır biz bunları doğal karşılıyoruz. Önemli olan bu mücadeleyi Ereğli ruhunu sahalara yansıtabilmektir Kız Futbol Takımımız bunun en önemli etkilerinden bir tanesidir" dedi.

İKİ TAKIMDA BENİM TAKIMIM

Posbıyık, Cumartesi günü Erdemir Stadında oynanan ve Erdemirspor'un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan maçın ardından yaşanan olaylara çok sert tepki gösterdi. Sendika yöneticilerini suçlayan Başkan Posbıyık, ilçenin de spor takımına sahip çıkamadığına vurgu yaptı. Başkan Posbıyık'ın açıklamaları aynen şu şekilde:  Dün iki takım karşılaştı iki takımda benim takımım. Halil Posbıyık olarak değil Ereğli Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Başarılı olan kazansın duaları yaptık.

ERDEMİR'İ KUTLUYORUM

Erdemirspor'lu futbolcular iyi oynadılar ve Ereğlispor'u yendiler. Ereğlispor başarılı değildi. Erdemirspor futbolcularını teker teker alınlarından öpüyorum. Saha dışında hoş şeyler yoktu olmaması gerekenler vardı. Saha içerisinde hiçbir olay yoktu saha dışarısında belli bir grup sürekli olarak futbolculara saldırdılar isim isim küfür ettiler. Tesadüfen sendikacıların bulunduğu belli bir grubun arasında oturan eski futbolcularından birisini en üst noktada tribünden yumruk atarak aşağıya attılar. Babası dayanamadı eski şoförlerimizden o müdahale etmek istedi onu aralarına alıp dövdüler. Bunların en büyük özelliği budur yürek yoktur.

EREĞLİ HALKINI DÖVDÜLER

 Anadolu Otel'in önünde belediye başkanını döven grup aynı grup. Başlarında Başkanları aynı insan. Ereğli Belediye Başkanını değil Ereğli halkını dövmüşlerdi. Büyük bir saldırı öfke ve kin Türk Metal Sendikası üyelerini bunun içerisine katmıyorum 10-15 kişilik bir grup. Bunlarda yürek yoktur tek başına bir şey yapamazlar 10-15 kişi bir araya gelince aslan kesilir. Bunlarda yürek olmuş olsa Erdemir işçilerinin yüzde 35 maaşları kesildiğinde ayağa kalkabilecek kapasitesi olacaktı. Sendikanın üyelerine saygım sonsuz onlar benimle beraber. Biri çıkıyor haykırıyor Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a oy veren adam şerefsiz adamdır diyor. Gel bunu Halil Posbıyık'ın karşısında söyle. Antrenörümüze olmadık hakaretler yapıyorlar küfür ediyorlar yakışıyor mu bunlar?

KARADENİZ MAÇINDA DA AYNI OLAYLAR YAŞANDI

Karadenizspor maçında da aynı olayları gördüm futbolcuları tebrik ettim ama saha kenarında tanıdığım arkadaşlarımın çocukları küfür ettiler ağlamaklı oldum. Ereğli nereye gidiyor dedim? Lafın başına geldiklerinde Ereğli'de bir tane takım yukarılara çıkmıyor diye tenkit ediliyor. Ereğli'de bir de o kadar çok antrenör var ki gevezeler ama bir naneye yaradıkları yok 5 kuruş para vermezler desteği olmazlar. Para vermeyi de bırak televizyonların karşısına geçince herkes konuşur konuşur durur çıkmaya yönelik bir Ereğlispor ortaya çıktığında sahadan bahsetmiyorum sürekli olarak küfür ederek onların morallerini bozarak engellemeye çalışan bir Ereğli var. Buradan Bal ve 3. lige takım çıkabilir mi böyle bir hava içerisinde mümkün mü? Bu net bir şekilde anlaşılmıştır biz aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Ereğli'de yetişenleri futbol takımımızda oynayacağız. Başarabildiğimiz yere kadar gidebiliriz. Hiç kimse çıkıpta Bal ligine çıkacaktı çıkamayacaktı gibi laflarla gevezelik yapmasın. Sevgi, Barış, Dostluğu bir araya getiremediğimiz sürece bir başarı olmaz. Allah herkesin yolunu açık etsin diyorum.

GÖREVDEN AYRILMALILAR

Erdemir'de yaşayan sevgili dostların arkadaşlarımın huzurlu olması için bu sendika yönetiminin demokratik yollarla görevden ayrılması lazım. Ereğli'de huzurun da biraraya gelmesi için bu yönetim kurulunun demokratik yollarla görevden ayrılması lazım. Bu olmadığı sürece ne Erdemir'de ne de Ereğli'de huzur olacaktır. Gaz sıkan komiseri de kutluyorum çok güzel gaz sıkıyor futbolcular dayağı yemişler şişeler atılmış sahada herkes küfür ediyor tribünlere müdahale yok.

BABALARININ YERİ DEĞİL

Son zamanlarda sesimi çıkarmıyorum heralde bu ortaya çıkıp böyle kaba kuvvet ve şiddet kullanan insanlara karşı konuşmaya bağırmaya haklarımızı aramaya başlayacağım gibi geliyor. Ereğli babaların Erdemir babalarının yeri değil ne Erdemir'i ne de Ereğli'yi teslim ettiririm onları biliyorum.

2-3 GAZETECİYE PARA VERİYORLAR BİLİYORUZ

Ereğli'de 2-3 gazeteciye para veriyorlar bunların hepsini iyi biliyoruz.