AKP Zonguldak İl Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk, Alaplı’ya fakülte kurulması için kamuoyu oluşturulmasının önemine değindi.

AKP  İl Başkan Yardımcısı Tanıtım Medya Başkanı G. İsmail Öztürk doğup büyüdüğü Alaplı’ya bir fakülte kurulması için sivil toplum örgütlerinin kamuoyu oluşturması gerektiğini bildirdi.
Öztürk, ’’Bacasız  Fabrika’’olarak nitelendirilen  bir fakültenin Bilim Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu adıyla kurulması gerektiğine de vurgu yaptığı açıklamasında, AKP dışındaki siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin duyarsızlığını hayretle karşıladığını belirtti.

Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 4 yıllık bir fakülte kazandırılması gerektiğini belirtti. Öztürk’ün yazılı açıklaması şöyle:

“Milletvekillerimizle birlikte Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Mahmut Özer beyi ziyaretimizde Bilim Teknolojileri Meslek Yüksek Okulu  adı altında kurulacak bir fakülte için Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nun her türlü alt yapıya sahip olduğu ifade edildi. 
Böyle bir fakülte inşaatı için Belediye’nin temeli atmasıyla birlikte kalan kısmın Sivil Toplum Örgütleri’nin organizasyonuyla bitirilebileceğine inanıyorum.
İlçemizde Ticaret Odamızın 500, Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın 1000, Ziraat Odamızın 8000 üyesi mevcuttur. Alaplı’nın gelişimi için hayati önem taşıyan, kurulduğu ve geliştiği illerde bacasız fabrika olarak kabul edilen fakültenin ilçemize kazandırılması noktasında Ak Parti dışındaki partilerin ve Sivil Toplum Örgütleri’nin sessiz ve duyarsız kalması hayret vericidir. Bu tür müesseselerin ilçemize kazandırılması için tam bir mütabakat ve işbirliğine ve ciddi bir kamuoyu oluşturmaya ihtiyaç vardır.
Bugün Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partiler ilçemizin gelişimi noktasında katkı sağlayacağı fikirleri kamuoyu ile paylaşmalılar. İlçemizde sessizlik o kadar hakim olmuş ki  ilçeyi yöneten insanlar sanki burada yaşamıyor. Bu duyarsızlık yüzünden Alaplı hergün kan kaybediyor. Toplumu yöneten insanlar toplumda moral değerleri yükseltici görüşlerini zaman zaman kamuoyu ile paylaşmalıdır.
Bu nedenle şu an yapımı planlanan Yurt binasının yeri acilen değiştirilerek o yer Fakülte binası yeri olarak tahsis edilmelidir. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanı bu konuda atacağı adımların sonuna kadar yanındayız.”