Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Gümeli beldesi Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ı makamında ziyaret etti.
Beraberindeki Demokrat Parti Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman ve Belediye Meclisi Üyesi Sefa Çakır ile birlikte, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ı ziyaret eden Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Uzun bir zamandan beri size iade-i ziyarette bulunmak istiyordum, bugüne nasip oldu. Gecikerek de olsa, tekrar Belediye Başkanlığı görevinizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Başkan Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açtığı, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu sergide yer alan 80 adet Atatürk fotoğrafını da, Gümeli Belediyesi'ne hediye etti.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ziyaretteki konuşmasında, belediye başkanlığının çok zor bir iş olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Belediye Başkanlığı dünyanın en zor işi. Hele Gümeli gibi küçük yerleşim birimlerinde daha da zor bir iş. Ben hep şöyle diyorum: Zonguldak Belediye Başkanlığı; İstanbul Belediye Başkanlığından daha zordur. Alaplı Belediye Başkanlığı; Zonguldak Belediye Başkanlığından daha zordur. Gümeli Belediye Başkanlığı da; Alaplı'dan daha zordur. Direk seçmenle birebir, iç içesiniz. Ve bizim vatandaşımız da, demokrasi de baya bir önden gidiyor. Halkımız en küçük sıkıntısının çözümünü belediye yönetiminden bekliyor. Milletvekiline ulaşamıyor, bakana ulaşamıyor, valiye ulaşamıyor, kaymakama ulaşamıyor, en kolay ulaşacağı yer olarak belediye başkanını da ya da belediye meclisi üyelerini görüyor. İş isteyecek, belediye başkanına geliyor. Elektriği kesilmiş, para isteyecek, belediye başkanına geliyor. Hasta oluyor, belediye başkanına geliyor, icraya düşüyor, belediye başkanına geliyor. Dolayısıyla; 24 saat devamlı telefonunuzu açık tutup, hizmet vermek durumundasınız. Biz Alaplı Belediyesi olarak Sayın Gümeli Belediye Başkanımızın her zaman yanındayız. Her zaman kol kolayız, her zaman birlikteyiz ve her zaman ortak bir çalışmanın içinde olacağız. Her türlü projenizde, biz de manen, madden destek oluruz. Alaplı, Gümeli ayrı düşünülemez. Hatta ve hatta bana kalırsa; Ereğli, Alaplı, Akçakoca birbirinden ayrı düşünülemez. Bizim, Alaplı'ya bir liman projemiz var. İnanın, bu liman projesine en büyük destek Ereğli'den geliyor. Ereğli'de "liman illa burada olsun" gibi bir olumsuz hava yok. Çünkü tepeden baktığınız zaman, Ereğli, Alaplı, Akçakoca iç içe. Sadece, kâğıt üstünde suni sınırlar var. Yani, Alaplı'ya yapılmış bir liman, Ereğli'ye yapılmış demektir. Akçakoca'daki bir turizm tesisi, Alaplı'ya yapılmış demektir. Gümeli'ye yapılan her türlü tesis de, Alaplı'ya yapılmış demektir. Yani burada, sizin ormanınız var, yaylalarınız var, keşke yayla turizmini yapsanız, biz de size yardımcı olabilsek. Burası turizme açılsa da, biz de Alaplı'ya gelen misafirimizi alıp buraya getirsek. Akçakoca'ya 10 günlüğüne, 15 günlüğüne tatile gelenler, güneşin altında yanınca, 2-3 günlüğüne 'Gümeli'ye yaylaya gidelim' diyebilir. Bunlar alternatiftir. İnşallah; Gümeli beldesinin yayla projesi gerçekleşir, biz de her zaman destekçiniz oluruz. Size ve Meclis Üyelerinize başarılar diliyorum."
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ta Vali Erdal Ata başkanlığında bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda Gümeli beldesindeki yayla projesini gündeme getirdiğini belirterek, "Bu toplantıda, Zonguldak'a turistin çok az geldiğini, bacasız sanayinin yetersiz olduğunu, gezilebilecek yerlerin çok az olduğunu söyledim. İnşallah, yakında Sayın Valimiz başkanlığında bir heyet buraya gelecek ve incelemelerde bulunacak. Toplantıda, bu bölgenin turizm açısından karayoluna bağlanmasını istediler. İnşallah, ileriki zamanlarda ortak festivaller de yaparız, diye düşünüyorum.
Sizin de dediğiniz gibi, Alaplı ile Gümeli hiçbir zaman birbirinden ayrı olamaz. Bir de su projemiz var. Tahsisi henüz gelmedi, inşallah o da devreye girer. O konuda da sizlerden destek bekleyeceğiz" dedi. Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, beraberindeki heyetle birlikte, Demokrat Parti Belde Teşkilatı, Gümeli İlköğretim Okulu ve Gümeli Sağlık Ocağı'nı da ziyaret etti.