Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ve Kadın Kolları Üyeleri, Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele derneği Başkanı Nejdet Özkan'ı ziyarette bulundu. 
Ziyarette, CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, Bugün bizim de, 'kelebekler Özgürdür' kampanyamız başlamış bulunmaktadır. Kadına şiddet konusu, alkolde kadınlar için en büyük şiddet kaynağı olabiliyor. Bize yapılan bu daveti çok anlamlı bulduk. Bizlerde çok şeyler öğreneceğiz, kadınlara yardımcı olmak istiyoruz. En çok alkol kullanımı erkeklerde oluyor diye düşünüyorum dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan ise Bütün bayan arkadaşlara teşekkür ediyorum derneğimize sahip çıkıp buraya kadar nezaket gösterip gelmeleri beni mutlu etti. Bu sorun Türkiye genelinde de sorun haline gelen 11 yaşına inmiş bir bağımlılık yaşı, bu bizim, sizin sorunundan çıktı. Buna halkımız dernek bazında da ön yargılı davranmadan, her kim olursa olsun bizim neler yaptığımızı takip etsinler. Bizler neler yapabiliriz diye baksınlar. Halkımız da 'beyinde biter bu', insan istemedikten sonra bırakamaz' bu gibi söylemler yanlış yönlendirmedir. Tedavi olmadıktan sonra hiçbir insan, alkolik veya bağımlı bunu bırakmaya yanaşmıyor. Böyle bir tedavinin uygulandığını bilmiyorlar. Alkolik olan çok muhterem insanlar, gençlerimiz var. Özellikle uyuşturucu kullanan gencecik yaşta bağımlı olan çocuklarımız var. Alkolik ressamlarımız, siyasetçilerimiz gibi birçok değerli insanlarımız, iki kadeh rakıya kendini teslim eden var.
En son olarak yazılım şirketi bulunan; ama alkol bağımlılığından dolayı şirketini kaybeden bilgisayar mühendisimiz Devlet Hastanesin tedavi görüyor. Bütün bayanlardan rica ediyorum şu derneğe sa-hip çıksınlar, etkinliklerimize katılsınlar. Halk desin ki; bu alkoliklerden bağımlı olanlardan bıktık de-sinler. İktidar da olan hükümet nasıl sigara yasağı-nı bu halka kabullendirdi ise, alkolü de kabullenmeli. Yasaklayın demiyoruz, bu işi eğitim metodu ile çözüme kavuşması tarafındayız diye konuştu.