Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, yapmış oldukları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, her geçen gün toplumda gönüllü kan bağış bilincinin artması, gönüllü ve düzenli kan bağışçılarının sayısının artmasının çok önemli olduğunu söyledi. Polis Haftası'nı da kutlayan Alan, “2011 yılının ilk 3 ayını geride bıraktığımız şu günlerde yaptığımız çalışmaları değerlendirdiğimizde geçen seneki ilk 3 aylık zamanda aldığımız gönüllü kan bağışı sayısının çok daha fazlasını aldığımızı görüyoruz. Bu da bizleri tabi ki sevindiriyor ve daha çok çalışmamız konusunda motivasyonumuzu arttırıyor. Aldığımız gönüllü kan bağışlarını ihtiyaç anında ilimiz ve Bartın ilinde bulunan hastanelerde tedavi gören vatandaşlarımıza ulaştırarak yaralarına merhem olmaktayız. Aldığımız kan bağışının artması daha çok vatandaşımızın en kısa sürede ihtiyaç duyduğu kana ulaşması ve tekrar sevdikleriyle beraber yaşamını devam ettirmesi anlamına geliyor. Her geçen gün toplumumuzda gönüllü kan bağışı bilincinin artması, gönüllü ve düzenli bağışçılarımızın sayısının artması çok önemli. Kurumlarla yapılan işbirliği protokolleri ve kurum amirlerin gösterdikleri hassasiyet sayesinde Kızılay'ımızı vatandaşlarımıza anlatma şansını yakalıyoruz.
Küçük bir örnek vermek gerekirse, 2005 yılında başladığımız ilçelerimizde her hafta aynı günlerde yaptığımız mobil ekiplerimizin verimliliği her geçen gün artıyor. Mobil aracımız her pazartesi Kdz. Ereğli, her Çarşamba Alaplı, her perşembe Devrek ve her cuma Çaycuma'da bağışları kabul ediyor. İlk başladığımız zamanlarda aldığımız bağış sayıları ile bugünlerde ki rakamlar arasındaki fark çok sevindirici. Hava şartları uygun olmadığından ekiplerimiz çıkmadığı zaman ilçelerimde yaşayan vatandaşlarımızın bizleri araması, 'Sizleri bekliyoruz, önümüzdeki hafta gelecek misiniz?' gibi soruları ya da ekip yaptığımız kurum ya da işyerlerinin bizleri arayarak '3 ayımız doldu ne zaman geleceksiniz, bağış yapmak isteyen arkadaşlarımız var' demesi bizleri doğru yolda oldu-ğumuzu gösteriyor. Gücünü yasalar-dan ve halkından alan, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucuları olan Türk Polisi'nin Polis Haftası'nı da canı gönülden kutluyorum. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak, Bartın ve Alaplı'da emniyet teşkilatlarımızla işbirliği içinde gönüllü kan bağış kampanyaları düzenliyoruz. Başta emniyet müdürlerimiz olmak üzere tüm emniyet teşkilatı mensuplarımıza ve hiçbir karşılık beklemeden kanlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşan, hayat kurtaran bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.