Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit,  2012 yılını değerlendirdi, 2013 yılında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2012 yılında ilçede düzenlenen kan bağışı kampanyalarında 2 bin ünite kan topladıklarını 2013 yılında bu oranı arttırarak rekor kırmayı hedeflediklerini belirten Yiğit, 11 Haziran 1868 Yılında bir gurup idealist Osmanlı Hekimi bir araya gelerek kurduğu ve Ulu Önder M. Kemal Atatürk'ün Kızılay ismini verdiği ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Kızılay'ı ihtiyaç anında dayanışmanın ızdırap anında şefkatin barışın sevginin farklılıklar karşısında hoşgörünün ve savaşın en kızgın anında insancıllığın merhametin tarafsızlığın barışın sevginin ve kardeşliğin simgesi olan Kızılay'ımız kurulduğu tarihten bu yana çok fazla yol kat ederek tüm insanlarını kucaklayan ve toplumun kucakladığı ulusal ve uluslar arası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşu olmayı başarmıştır. Hepimizin bildiği gibi Türk Kızılay'ı ihtiyacı anında din dil ırk ve soy ayrımı yapmaksızın felakete uğrayan insanların yardımına koşar barınmaları için çadır ve evler kurar, battaniye giyecek ve gıda temin eder, aş evleri kurar sağlık için hastane kurar ihtiyaç sahibi insanlarımıza şevkat elini uzatır. Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanlığımız 2012 yılı içerisinde ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ve Kamu kuruluşlarımız da iş birliği yaparak kan bağışı kampanyaları düzenlemiştir.
2012 yılında ilçemizden toplam 2 bin ünite kan bağışı yapılmıştır. İlçe Müftülüğü, Mal Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüklerimizde düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyalarında rekor derecede kan toplanmıştır. İlçe Müftülüğü 130 ünite Mal Müdürlüğü 145 ünite İlçe Emniyet Müdürlüğü 336 ünite kan toplanmıştır.
Çatak Köyü Şehit Er Mücahit Coşkun'un cenazesi nedeniyle Çatak Köyünde taziye çadırı kurulmuş olup taziye gelenlere çadırda 17 gün şubemiz tarafından çay, su ikramı yapılmıştır. Kızılay Genel Merkezi AFOM depolarından şubemize gönderilen 50 adet gıda paketi 100 adet bot 100 adet spor ayakkabısı ve 120 gram helva okullarımız da bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtımı yapılmıştır. Okullarımız da öğrencilerimize Kızılay Haftasında çizgi film sunumu yapıldı. Şubemiz 16 Şubat 2013 Cumartesi günü olağan kongresini yaparak üyelerimizden üç yıllığına seçilerek yetki almıştır. Şubemiz aynı hızla yeni yılda da her zaman din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin ihtiyaç anında insanlarımızın yanında olmaya devam edecektir dedi.