Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, emlak vergilerindeki artışlarla ilgili olarak 21 muhalle muhtarının itiraz dilekçesini belediyeye teslim ettiklerini açıkladı.

Karadeniz Ereğli Belediye sınırları içindeki emlak vergilerinin yüzde 2 binleri aşan oranda zam görmesi ile ilgili tartışmalar devam ederken, vergi artışlarını belirleyen komisyonun kararlarını itiraz süresi içinde vatandaşlara bildirmeyen muhtarlar da tepki almaya devam ediyor.
Kdz. Ereğli'deki mahalle muhtarları emlak vergilerindeki artışlarını bazı vatandaşların öğrenmesi üzerine yaşadıkları sıkıntıları ayrı ayrı hazırladıkları itiraz dilekçesi ile Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği aracılığı ile belediyeye bildirdiler.
Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol bu konuda gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine şöyle konuştu: "Fiyatlar çok arttı. Ama biz Muhtarlar Derneği olarak komisyonda yokuz. Ticaret ve Sanayi Odası var. Tapudan var. Belediye imar müdürlüğünden var. Var olanlar var da, Muhtarlar Derneği yok. Tabi ki muhtarlarımız da kendilerinin bazı yoğunlukları içinde bu konuda belki tam inceleme yapamamış olabilirler. Biz vergilerdeki artışı öğrenen vatandaşların tepkileri üzerine konuyu aramızda tartıştık ve ilçe merkezindeki 23 mahalle muhtarından 21 muhtar ayrı ayrı dilekçe yazarak yeni emlak vergilerine itiraz ettiler ve biz de dernek olarak bu imzaları belediyeye bildirdik. Bakalım ne olacak? Bilmiyoruz elbette!.. Bazıları alınan karar bozulmaz diyor ama!.."