Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün ziyaretlerini değerlendirdi. İlçeye yapılması düşünülen Liman projesine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın destek verdiğini ve projeyi onayladığını belirten Kılıç, ”11 Temmuz 2010 Pazar Günü Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ı karşıladık kendilerine Valimiz Erdal Ata, Bölge Milletvekillerimiz Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile birlikte Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük, Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğlu Deniz Ticaret Odası Başkanımız İrfan Erdem ve Alaplı Ak Parti İlçe Başkanımız Faruk Çaturoğlu ile Alaplı’nın kurum ve kuruluşları ile top yekun Alaplı ya limanı istediğimizi belirterek, Alaplı Liman mevkiinde, Alaplı Limanı hakkında Bakanımıza teknik bilgiler verdik. Bakan Projemizi önemli bulduğunu, kendilerinin de destekleyeceklerini, yolumuza devam etmemizi isteyerek limana onay vermişlerdir. Alaplı halkı adına Bakanımız Binali Yıldırım’ a sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bölgemizi şaha kaldıracak bu yatırıma bakanımızın onay vermesi bölgede sevinç ve coşku ile karşılanmıştır. Böylelikle ilçemize yapılması düşünülen Alaplı Limanımızın Tüm Alaplı halkımıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diler başta Zonguldak Valimiz Erdal Ata olmak üzere, özellikle en başından beri projeye inanıp her türlü desteklerini veren ve Ankara nezdinde girişimlerini hiç aksatmadan konuyu gündemde sıcak tutan Zonguldak ve yöre Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan, Zonguldak Milletvekilimiz Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu. Deniz Ticaret Odası Başkanımız İrfan Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Yöneticileri,Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe başkan ve yöneticileri, İl Genel Meclis üyelerimiz, basın kuruluşlarımızın değerli yönetici ve çalışanları ile Alaplı Limanı Yönetim Kurulu başkanı ve girişimcisi İsmet Yılmaz‘a çalışmalarından ve desteklerinden ötürü teşekkür eder, limanın ilçemize hayırlı olmasını dileriz” dedi.
İlçede incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e Alaplı’nın sanayi alanındaki sıkıntılarını içeren bir dosya sunduklarını belirten Kılıç, ”10 Temmuz 2010 Cumartesi günü Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ergün’ü karşıladık.
Ziyaretlerinde kendilerine eşlik ettik, sorunlarımızı aktarma fırsatı bulduk. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün’ün bölgemize yapmış olduğu ziyaret çok faydalı olmuştur. Sanayi ve Ticaret Bakanımıza Alaplı‘nın sanayi alanındaki sorunlarını içeren bir dosya sunulduğu ayrıca Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin son kamulaştırma ödeneği olan 167.000.00 TL’nin bu hafta içerisinde gönderileceği sözünü heyette bulunan OSB’ler Genel Müdürümüzden aldık” dedi.