Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.
Kahveci, AKP iktidarı iş başına geldiğinden bu yana geçim sıkıntısı yüzünden aile kavramı zedelenmiş, gelenek ve görenekler amacında çıkmış boşanmalar evlenenleri geçmiştir. Sayın bakan ilimizdeki ziyaretlerde bu bilgilerden bahsetmemiş sadece bol bol nasihat etmiştir dedi.
Merakla beklenen 12 yaşındaki kız çocuğunun sözleşmeli olarak satılmasında Bakan Şahin'in anne babanın iyi niyetli olduğu varsayımına itimat etmesinin kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirten Kahveci açıklamasında şunları ifade etti:
GELECEK NESİLLER İÇİN ÜZÜCÜ
Aileden sorumlu bakanımız Zonguldak iline gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirmiştir. Yoğun olan programında önemli olan kamuoyunda merakla beklenen 12 yaşındaki kız çocuğunun sözleşmeli olarak satılmasında neler söyleyeceğiydi.  Ülkemizdeki sosyal devlet politikasının eksikliklerini,  yapılan çalışmaları, en yetkili ( devletinin bir bakanı olarak ) birisi olarak nerede hatalar yapıldığını, sorunların çözümü noktasında nelerin yapılacağını anlatması isterdik. Ama görünen o ki AKP iktidarının sosyal devlet politikasında ve aileyi korumadaki ana felsefede değişen bir şeyin olmadığını görmek gelecek nesiller için üzücüdür. Bir bakan 12 yaşındaki bir kız çocuğunun 6 yıl önce satılmasında anne ve babanın iyi niyetli olduğu varsayımına itimat etmesi kabul edilemez. Sayın bakanın kız çocuğunun satılmasıyla ilgili olarak aleyhe bir tek kelime söylememesi talihsizliktir. Böyle bir bakan ailenin saadetini nasıl koruyacak? Söylenmemesinin amacı gerici çevrelerin oylarının ürkütülmemesi mi yatmamaktadır.  Bu varsayım bir nevi dinsel içerikli bir yaklaşımdır. Bu olayı mahkeme kararına göre hareket etmemizden öte ülkemizdeki insanlık dışı yaşam biçimini göstermektedir.  Çağdaş bir ülkede böyle bir olaylar çok derin tepkilere yol açmaktadır. Sayın bakan Doğu ve Güney doğunun ağalara, şıhlara küçük yaştaki kızların para karşılığında nasıl satıldıklarını ne zaman görecek? Bu utanç verici manzaralara karşı nihayi çözüm yolu ne zaman atılacak?  
BÖYLE SATIŞLARA
KAPI MI ARANACAK?
Özellikle ülkemizin güney doğusunda ve bazen diğer yerlerde görülen kızlarımız ergenlik çağına (12, 13 yaşına) geldiği zaman satılır yâda evlendirilir, dinimizce de bir sakınca yoktur anlayışı ne zaman yıkılacak? Bu konuda bilimsel çalışmalar ne zaman başlatılacak? Yoksa bilimsel çalışmalar bir tarafa bırakarak böyle satışlara kapı mı aranacak? Bize göre de dinimizce bir sorun yok anlayışı egemen olduğunda bu tür sözleşmeli satışların artacağı yönündedir. Oysa aileden sorumlu bir bakanın bu tür utanç verici olaylara neşter vurarak bilimselliği öne çıkararak böyle olaylara başvuranları yasanın verdiği yaptırımları uygulaması gerekmez mi? Hatta ülkemizde bir nüfus planlaması yaparak bilinçli nüfus artışı politikası oturtulmalıdır.  Bilinçsiz aile nüfus artışı ve bakımsızlığının ülkemizdeki sıkıntılar masaya yatırılmalıdır. Fütursuzca çocuk yapıp sokağa atanlar ve gerekli bakımı yapamayanlara karşı yeni aile politikaların hayata geçmesi ivedilikle görülmektedir. Hükümetin ve bakanlığın bu konuda hiçbir şey yapmaması geriye doğru yuvarlandığımızı göstermektedir. Ülkemizde son yıllarda geçim sıkıntısı çekerek çocuklarına bakamayanlar, çocuk sığınma evleri, aile de şiddet gören kadınlar ve yaşlılara karşı bakım evleri her yerde oluşturulmalıdır.
UTANÇ GÖRÜNTÜLERİN
YİNE YAŞANACAK
AKP iktidarı iş başına geldiğinden bu yana geçim sıkıntısı yüzünden aile kavramı zedelenmiş, gelenek ve görenekler amacında çıkmış boşanmalar evlenenleri geçmiştir.
Sayın bakan ilimizdeki ziyaretlerde bu bilgilerden bahsetmemiş sadece bol bol nasihat etmiştir. Zonguldak'ta ki çocuk yuvasının neden kapatıldığından haber vermemiştir? Oysa bu yuva yeri kadın sığınma evi, kimsesizler yurdu, eski işlevi ve sosyal devlet politikasında hizmet veremez miydi? Sayın bakanın Zonguldak ziyareti aileyi korumayı, sosyal devlet politikaları uygulamayı değil sadece kendi siyasi partisinin anlayışını, küresel güçlerin politikasını ifade etmişlerdir.  Eğitim ve sağlığın paralı hale geldiği bir ülkede aileyi korumak bir yerde dursun bu fotoğrafa bakış değişmiştir.
Sayın bakan aileyi koruma fotoğrafına Zonguldak hatırasında düz değil tersine baktığını 12 yaşında kız çocuğunun korumasında yorumlamasına bir kez daha görülmektedir. Sonuç olarak değişen bir şeyin olmadığı bu tür olayların gazetelerde manşet olmakla beraber utanç görüntülerin yaşanacağıdır.