AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak il genelinde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR: Yollarımızı ve tünellerimizi tamamlıyoruz. 2013 Yılı sonuna kadar Zonguldak il genelindeki tüm tüneller tamamlanacak. Kış mevsimi olmasına rağmen hem yol hem tünel çalışmaları Zonguldak'ta devam etmektedir.

TTK'YA İŞÇİ ALIMI: Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na 2 bin 492 işçi alımı ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bakandan söz aldık şuan hazine boyutunu çözmeye çalışıyoruz. Kurum zarar ettiği için hazine işçi almamak için direnç gösteriyor. Bunu aşacağımızı umut ediyorum.

YARI HIZLI TREN GELİYOR: Zonguldak'tan, Karabük'e Karabük'ten de Ankara'ya seferler durduruldu, şimdi o hatlar yenileniyor bu hatlar 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Zonguldak'a yarı hızlı tren gelecek 130 kilometre hızla giden tren gelecek. Coğrafyamız müsait olmadığı için daha hızlısı gelemiyor. Yine Zonguldak'ta 10 bin olan üniversitedeki öğrenci sayısını 22 binlere çıkardık, hedefimiz ise bu sayıyı 40 binlere ulaştırmak.

HAVA LİMANI: Yılın 12 ayında uçakların iniş kalkış yapabilmesi için bir cihaz alınması gerekiyor. Başbakanımız oraya geldiğinde konuyu bizzat kendisine bizler aktardık kendisi de gerekli olan cihazın alınması için söz verdi. Dağın yüzde 60'lık kısmı tıraşlandı geri kalan kısmının da tıraşlanması gerekiyor.

Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, TTK'ya işçi alımı için bakanlıktan söz alındığına vurgu yaptı. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşanan savaş bazı bölgelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin ekonomik büyümesinin devam ettiğine dikkati çeken Milletvekili Ulupınar, Çaycuma Hava Limanı'na yılın 12 ayı uçak iniş-kalkışın yapılabilmesi için gerekli olan cihazın da Başbakanın talimatı ile alınacağını söyledi. Ulupınar yaptığı açıklamalarda şu bilgileri verdi:

YOLLAR TAMAMLANIYOR

Yollarımızı ve tünellerimizi tamamlıyoruz. 2013 Yılı sonuna kadar Zonguldak il genelindeki tüm tüneller tamamlanacak. Kış mevsimi olmasına rağmen hem yol hem tünel çalışmaları Zonguldak'ta devam etmektedir. Ereğli-Akçakoca arasındaki tünellerimiz tamamlandı, Ereğli-Devrek arasındaki yol çalışmaları ise süratli bir şekilde devam etmektedir.

TTK'YA İŞÇİ ALIMI

Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na 2 bin 492 işçi alımı ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bakandan söz aldık şuan hazine boyutunu çözmeye çalışıyoruz. Türkiye Taşkömürleri Kurumu zarar ettiği için hazine direnç gösteriyor işçi almamak için. Bunu aşacağımızı umut ediyorum. Ulaştırma Bakanlığından aldığım bilgiye göre Filyos'un limanı 2013 yılının ilkbaharına doğru ihalesi yapılacak.

HASTANE İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Zonguldak, Devrek, Ereğli, Çaycuma'da ağız diş sağlığı ve hastane inşaatları devam etmektedir. Tüm Zonguldak'taki kamu kurumları yenilenmiştir, yenisi yapılmıştır, eksiklerimiz vardır bunların inşaatları da devam etmektedir.

YARI HIZLI TREN GELİYOR

Tüm demir yolları yenileniyor. Zonguldak'tan, Karabük'e Karabük'ten de Ankara'ya seferler durduruldu, şimdi o hatlar yenileniyor bu hatlar 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Zonguldak'a yarı hızlı tren gelecek 130 kilometre hızla giden tren gelecek. Coğrafyamız müsait olmadığı için daha hızlısı gelemiyor. Yine Zonguldak'ta 10 bin olan üniversitedeki öğrenci sayısını 22 binlere çıkardık, hedefimiz ise bu sayıyı 40 binlere ulaştırmak.

HAVA LİMANININ DURUMU

Hava limanında iç hat seferleri başladı. Dış hat seferleri belli aylarda devam etmektedir. Hava limanında işletme belgesi ruhsatı için bakanlık ile görüştük, yönetmelik değişmesi gerekiyor denildi o konunun da takipçisiyiz. Yılın 12 ayında uçakların iniş kalkış yapabilmesi için bir cihaz alınması gerekiyor. Başbakanımız oraya geldiğinde konuyu bizzat kendisine bizler aktardık kendisi de gerekli olan cihazın alınması için söz verdi. Biliyorsunuz ki hava limanının yanındaki dağın yüzde 60 oranındaki bölümü tıraşlandı. Bu cihazın oraya konulabilmesi için ise geri kalan yüzde 40'lık bölümün de tıraşlanması gerekiyor.

EKONOMİK BÜYÜME
Suriye'de, Irak'da savaş Yunanistan, Portekiz, İtalya'da ekonomik kriz var bunlara rağmen ülke olarak ekonomik büyümemiz devam ediyor. Çin'den sonra ekonomisi en fazla büyüyen ülke Türkiye'dir. İşsizlikte de düşüş yaşanmaktadır tüm zamanların rekoru kılınmıştır. Dünyada yangın varken yatırımları sürdürmek kolay bir iş değil.

KAVGACI DEĞİLİM
Zaman zaman mecliste yaşanan tartışmalarda benim kavga ettiğim söyleniyor. Öyle bir şey yok. Ben tartışan ve kavga eden milletvekillerini ayırıyorum.