Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçede yapılması düşünülen, tersaneler ve liman projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tersaneler projesinin dolgu çalışmalarına başlandığını liman projesi içinde Maliye Bakanlığından izin beklediklerini ifade eden  Memük, “Bizim tersaneler bölgemizde 220 dönüm Demir Gemi Firmasına, 220 dönüm İşler gemiye Maliye Bakanlığınca yer tahsis edilmişti. Ali Uzundemir'e ait olan Demir Gemi Firması izin sürecine girdi. 3 yıl içerisinde tersaneleri tamamlamayı ve aynı zamanda 2 bin 2 kişiye de istihdam taahhüt ediyor. Şu anda dolgu çalışmalarına başlandı inşallah en kısa zamanda dolgu çalışmalarını bitirir ve yatırıma geçer diye düşünüyoruz. İşler Gemi Firması ise ön izin sürecinde gerekli projeleri, imar planını ve haritaları sunmuş değil, beklemedeyiz. Alaplı Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifi( AYTEK) ise ilçede yat imalathanesi kurmak istiyorlar.  Bunlarda ön izin sürecindeler, son altı aylık ek süre aldılar, ÇED raporları, imar planları ve haritaları çıktı sadece dolgu projesinin onayını bekliyorlar. Onay alındıktan sonrada izin sürecine geçip yatırım yapmalarını bekliyoruz. Liman projesinde de bütün resmi kurumlardan izin alındı, bütün projeler yapıldı, Maliye Bakanlığına dosyalarını 15 gün önce sunduk, bakanlıktan izin bekliyoruz” dedi.
İlçedeki köylerdeki içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Memük, “İlçemiz köylerinde 2010-2011 yılında KÖYDES, İl Özel idare ve iller Bankası yardımlarıyla toplam 50 kilometre içme suyu ve kanalizasyon borusu dağıtımını yaptık. Tabi ki bunların devlet ve millet işbirliği ile yapılması için makine kiralaması yapacağız.
Ayrıca Alaplı belediyesinin derin deşarj projesi geçti, kanalizasyon sistemi de BELDES projesinden uygulanacak” diye konuştu.