MHP Genel Başkan Yardımcı ve Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru,
Zonguldak'a gelerek, yıkılan köprüde inceleme yaptı. MHP'li Doğru'yu kaybolanların yakınları bakan zannederek, yardım istedi.

Çaycuma'ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr.
Reşat Doğru, köprüde inceleme yaptı. Köprü girişinde partililer ve Zonguldak AFAD Müdürü Ahmet Güngör, tarafından karşılanan Doğru, köprü üzerinde, yıkılan bölümün yanına kadar gelerek bilgi aldı. Gazetecilere değerlendirme yapan Doğru, "Burada ihmal var. Bana göre bu bir cinayettir. Her türlü, deprem, sel ve köprü yıkılması gibi faciaların önüne  geçebilmek için, komisyon kurulmalı ve gerekli tedbirler meclis gündemine getirilmelidir" dedi.
Köprüdeki incelemenin ardından Kızılay çadırında bulunan kayıp yakınlarını da ziyaret etti. Burada bekleyen kayıp yakınları ise Doğru'yu, alana geleceği daha önceden duyulan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan zannettiler. Doğru ile konuşan aileler, Doğru'ya sürekli 'Bakanım' diye hitap ederek, yardım istediler. Kendilerine gelişmelerden bilgi verilmediğini belirten aileler, kaç gündür mağdur olduklarını söyleyerek, sorumluların bir an önce cezasını çekmesini istediler söylediler. Doğru ise, 'MHP olarak, bu durumun takipçisi olacaklarını kaydederek, Bakan olmadığı anlatmaya çalıştı.