Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı basın açıklamasında, Tüketici Yasası'nda, tüketici lehine yapılacak düzenlemelerin iki yıldan beri yasallaşmadığına dikkat çekti. Bankaların, tüketicilerin soymaya devam ettiğinin altını çizen Topaloğlu, 2012 yılını Tüketici Hakları Derneği olarak değerlendirecek olursak, hiç de iç açıcı tabloyla karşı karşıya olmadığımız ortada. Tüketici Yasası'nda tüketici lehine yapılacak düzenlemeler iki yıldır yasallaşmıyor. Bankalar tüketicileri soymaya devam ediyor. Banka kredi kartları ve tüketici kredilerindeki aksaklıklar giderilmedi. Yıllık kart aidatı ve hesap işletim ücreti adı altında bankalara mahkûm edilen yoksul dar gelirli tüketiciler soyuluyor. Diğer yandan GSM operatörleri birçok kampanya yaparak tüketicileri mağdur ediyorlar dedi.
VATANDAŞIN
CANINA TAK DEDİ
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun kaçak kullanım bedeli adı altında vatandaşı soyduğunu ifade eden Topaloğlu, iktidarın her şeye zam yaptığını söyledi. Topaloğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 'kaçak kullanım bedeli' adı altında vatandaşı soyuyor Siyasi iktidar A'dan Z'ye her şeye zam yaparak, yoksul insanların beş kuruşuna göz dikiyor. Bunu da istikrar adına yaptığını soyluyor. Bu söylemler artık vatandaşın canına tak dedi. Kentimizde 2011 yılı yukarıda sıraladığımız genel şikayetlerin dışında bireysel şikayetler yoğunlaşmıştır. İlk sırada cep telefonları sırasıyla, spor ayakkabılar, mesafeli satışlar, kapıdan satışlar oluşmaktadır. Derneğimiz bu başvuruları yaklaşık olarak yüzde 80 tüketici lehine çözmektedir.
Derneğimize 2011 yılında yaklaşık olarak 400 yazılı ve sözlü başvuru yapılmıştır. Son günlerde yoğun ola-rak kaçak kulanım bedeli ve kredi kartları yıllık aidatlarla ilgili şika-yetler yoğun yapılmaktadır.2012 yı-lında tüketicilerimizin sorunlarını en aza indirecek tedbirlerin alınma-sını temenni ediyoruz bu vesileyle halkımızın yeni yılını kutlar yeni yılda sorunsuz mutlu bir yıl geçir-melerini dileriz şeklinde konuştu.