Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri ve yargı kararlarına uymayan bankaları icraya vereceklerini söyledi. Başkan Topaloğlu, Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Tüketici sorunlarını çözen, hukuk kararlarına uyan bankalara öncelikle teşekkür ediyoruz. Ancak ne yazık ki, bazı bankalar hukuk tanımıyor dedi
Topaloğlu, konuşmasında, şunları söyledi:

ARTIK TÜKETİCİLER UYANDI,
HAKLARINI SÖKE SÖKE ALIYORLAR
Dosya masrafları ve yıllık kart aidatları hakkındaki Hakem Heyeti kararlarını hiçe sayarak, alınan kararlar bankalar tarafından yerine getirilmiyor. Yargıtay kararı olmasına rağmen bankalar, yoksul ve dar gelirli tüketicileri korkutarak, gözdağı vererek, haklarını aramalarına engel oluyorlar.
Tüketicilerin hak arama yollarını tıkamak için şeytanın aklına gelmeyecek numaralar yapıyorlar. Ne acı bir durum. Halkın parasıyla kurulmuş, özellikle emeklilerin hemen hepsinin devlet bankası olduğu için maaşını bu bankadan alıyor, diğer yandan sadece bir belge karşılığı vatandaştan 100 TL alan ülkenin ana muhalefet partisinin en büyük ortağı olduğu banka ve kentimizde uzun yıllardır maden işçilerinin maaşını aldığı kamu bankası bir belge karşılığında 75 TL talep ediyor ve Hakem Heyeti kararlarını hiçe sayan alınan kararları küçümsüyor. İlimizde bazı banka çalışanları, 'kraldan çok kralcı' gibi davranarak tüketicileri korkutmak istiyorlar. 'Dosya masraflarını alırsanız, bunun dört katını ödemek zorunda kalırsınız' gibi aslı astarı olmayan söylemlerde bulunuyorlar. Bu söylemlerde bulunan banka çalışanları hakkında yasal yollara başvuracağız. Evet, bankalara hodri meydan diyoruz ve bankalara icra açıyoruz. Artık tüketiciler uyandı, haklarını söke söke alıyorlar. Türkiye yargısına güveniyoruz.
Hiçbir kurum ya da kişinin yargı kararları üzerinde olmadığını bilmelidir ve yargı kararlarına uymalıdır.
Siyasi iktidarı, buradan bir kez daha uyarıyoruz. Özellikle tüketicilere belge vermeyen, belge için para isteyen kamu bankaları uyarılmalıdır. Artık sıra tüketicilerde, Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri kararlarına uymayan, yargı kararlarına uymayan bankaları icraya veriyoruz. Tüketicileri uyarıyoruz; sorunlarını çözen yargı kararlarına uyan bilgi ve belge verirken sorun yaratmayan, para istemeyen bankaları tercih etsinler.