Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, yaklaşan genel seçim sürecini değerlendirerek, araştırma şirketlerinin seçimin nabzını tuttuğunu belirtti. Halkın, HAS Parti Genel Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtuluş’u lider olarak görmek istediğini dile getiren Gonca, yapılan araştırmalara göre HAS Parti’nin baraj sorunu olmayacağını ve barajı rahatlıkla aşacaklarını söyledi. Gonca, araştırmanın diğer bir çarpıcı sonucunun ise CHP’nin bir önceki seçim sonuçlarına göre oyunu çok artırmadığının gözlendiği belirtti.
“Malumunuz olduğu üzere yaklaşan genel seçimler öncesinde siyaset yeniden büyük hareketlilik kazandı. Bu süreç bir yandan tüm hızıyla devam ederken diğer yandan araştırma şirketleri de seçmenin nabzını tutmaktadırlar. Bugün, Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden Andy-Ar tarafından yaptırılan Mart 2011 araştırmasının sonuçları üzerinde değerlendirme yapmak istiyorum. Andy-Ar, 12 Eylül referandumunun sonucunu tahmin etmede birinci olmuş, şu anda iktidar partisi dâhil pek çok önemli kuruluşa çalışma yapan bir araştırma şirketidir. Bu araştırma geçtiğimiz günlerde çarpıcı sonuçlarıyla siyasi gündemin merkezine oturmuştur. Araştırma toplam 20 ilde 4.436 denek üzerinde Mart ayının ortasında yapılmıştır.”
“BARAJI RAHATLIKLA AŞACAĞIZ”
“Barajdan dolayı oyum boşa gider endişesi olmadığında gerçek gücümüz ortaya çıkmaktadır. Bu anketin en çarpıcı sonucu; baraj yüzde 5 olsa kime oy verirsiniz sorusuna verilen cevapta görülüyor. Bu soruda halkımızın yüzde 7,3 ü HAS Parti’ye oy veririm diyerek, bu gün için gerçek oyumuzun en az yüzde 7,3 olduğu net olarak gösteriyor. Partimiz henüz yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen kısa zamanda bu orana ulaşmıştır.
Türkiye genelinde binalarımızı yeni tutuyor, tabelalarımız yeni asıyoruz. Aynı şirketin Şubat ayında yaptığı araştırmadan sonra bir ayda oyumuzu yüzde 1,2 artırdığımız da yine bu araştırmada görülmektedir.
Bu durum, tanındıkça oylarımızı hızla artırabileceğimizin ispatıdır.  Bizlerde parti teşkilatları olarak halkımızın teveccühüne layık olmaya gayret edeceğiz. 12 Haziran genel seçimlerinin hayırlı olmasını dilerim.”