Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, ''Su ürünleri kooperatifiyle bir şekilde görüşüp, anlaşıp ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor'' dedi.
Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Balıkçı Barınağının tam kapasiteyle çalışması için su ürünleri kooperatifine destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Barınak için bir proje hazırlayarak daha iyi hizmet etmesi sağlanabileceğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
"Karadeniz bölgesinde Balıkçı barınakları var. Bu balıkçı barınakları çok önemli bir amaç için kuruldu. Ve çok önemli şeylere hizmet ediyor. Fakat hepsinin tam kapasiteyle kullanıldığını söylemek zor.  Alaplı'da da bir balıkçı barınağımız var. Alaplı'daki balıkçı barınağı da tam kapasiteli çalışmıyor. Tabi bunlarda bir takım yasal düzenlemeler ve yasal çalışmalardan kaynaklanan sorunlar var. Yasa diyor ki, balıkçı barınakları 1.öncelikli olarak su ürünlerin, 2. olarak Belediyeler, 3. öncelikli olarak ta özel idarelere verilir diyor. Bizim ilçemizde de su ürünleri kooperatifi olduğu için balıkçı barınağımız su ürünleri kooperatifine verildi. Fakat bizim su ürünleri kooperatifimizin kuruluşunun yeni olması, balıkçı barınağının da daha çok yeni olması sorunlarını birikmiş olmasından dolayı tam kapasiteyle çalışmasına engel oluyor. Su ürünleri kooperatifiyle ile bir şekilde görüşüp, anlaşıp ortak bir  çalışma yapılarak. Bu  işin içine Belediye de katılarak Alaplı'daki Balıkçı barınağının daha kapasiteyle çalışması mümkün olur. Niye çünkü orası bizim sınırlarımızın dışında, bizim yetki alanımızın dışında olduğu için yatırım yapamıyoruz. Orası Belediye'de olsa biz bir proje yaptırır. Bu projenin kaynağını iller bankasından temin ederek bir kısmını balıkçılık sektöründe, bir kısmını ise, yat sektöründe kullanabiliriz. Karadeniz'de insanların yatını bağlayacak onaracak yerler yok. Bu konuda ben Alaplı'da büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum."