Afyon’da gerçekleştirilen Finallerde Galatasaray’ın alt yapısı olarak gösterilen İstanbul Gözüsulu İlköğretim Okulu’na yenilerek Türkiye Voleybol Yıldızlar Şampiyonasını ikincilik ile tamamlayan TED Kdz.Ereğli Koleji İlköğretim Okulu Voleybol Takımının bu başarısını AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Kdz.Ereğli Belediyesi AKP’li Meclis Üyeleri Esra Alpago, Adem Çakır, Yusuf Kalay, Mustafa Kumaş, TED Kdz.Ereğli Kolejine giderek kutladı. TED Vakıf Başkanı Celal Bozkuş ve Vakıf Yöneticisi İbrahim Kayhan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, “Türkiye ikincisi olmak büyük bir başarı. Ereğli’nin yaşadığı nadir başarılardan bir tanesidir. Erdemirspor’un basketbol ve voleybolda başarıları ile gururlanıyorduk. AKP Kdz.Ereğli İlçe adına bu başarınızdan ötürü kutluyoruz. Gelecekte Türkiye’yi temsil edecek milli takımda oynayacak oyuncularımız içerisinde sizlerde olacaksınız. Anne ve babalarınızı gururlandırdınız, onurlandırdınız. Bu imkanları sağlayan okul idaresine de teşekkür ediyoruz. Bu başarı sadece bu okulun başarısı değil tüm Ereğli’nin başarısıdır. Biz bu başarının ödüllendirilmesi ile ilgili olarak Ereğli Belediye Meclisine önerge sunduk ancak kabul görmedi, inşallah bu hatadan dönerler ve çocuklarımız ödüllendirirler” dedi.

 

ÇOK ÇALIŞTIK

 

Takım Antrenörü Berkan Yusuf Durak’da konuşmasında, “2007 yılında Türkiye yarı finaline gittik, 2009 yılıında Türkiye yarı finaline gidip üçüncü olduk, bu yıl sırasıyla Kastamonu, Çankırı’da grup birincisi olup Türkiye finaline katılma şansı yakaladık. Final oynadık, ilk gün kendi grubumuzda 3-0 yendiğimiz rakibimiz ile finalde karşılaştık ve yenildik bu yüzden biraz üzgünlüğümüz daha fazla. Türkiye ikinciliği büyük bir başarı, çok çalıştık. Çalışırkende öğrencilerimiz derslerinden geri kalmadılar. Zonguldak birincisi olan Berke Özdemir bizim takımımızda. 6 Gün antrenman yapıp Zonguldak birincisi de olunabiliyormuş. Yine 3-4 öğrencimiz derece yaptılar. Bundan sonra umarım ekibimiz bozulmaz, lisede de bu başarılarımıza devam ederiz. TED Koleji Spor Kulübümüz var. Bu kulüpte tüm öğrencilerimiz alt yapılarında oynuyorlar. Onların daha iyi gelişmesi için 3. ligde bir takım kurduk. Hedefimiz öğrencilerimizi 3. ligde oynatmak tecrübe kazandırmak Türkiye’de şampiyon olup dünya şampiyonasına katılmak” sözleriyle konuştu.

 

İLK 3’E EREĞLİ DAMGASI

 

TED Kdz.Ereğli Koleji Vakıf Başkanı Celal Bozkuş’da ilçe genelindeki okullarda yetenekli öğrencileri tespit edildiğini, okullarda oluşturulan takımlarla Ereğli’nin gelecekte Türkiye’de ilk 3 sırada yeralacağını vurgulayarak, “9, 10 ve 11 yaşlarındaki çocuklarımızı ekibimiz seçiyor. Seçilen öğrenciler arasından eleye eleye 20’şer kişilik gruplar oluşturuldu. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çok büyük bir desteğini görüyoruz bu güne kadar görmediğimiz desteği veriyorlar. Şuan 1997 doğumluları Erdemir İlköğretim Okulunda topladık, önümüzdeki yıl inşallah Erdemir İlköğretim okulu derece yapacak belki ondan sonra da Turgut Reis yapacak. Bunun desteğini TED Kdz.Ereğli Koleji Spor Kulübü sağlıyor. Her sene inşallah Türkiye’de ilk 3’e Ereğli abone olacak” dedi.