Özel Ufuk Koleji ve Anafen Dershanesi'nin düzenlediği seminerde, İletişim Uzmanı, TV Programcısı Canten Kaya, öğrencilere, "Nasıl Daha Başarılı Olabilirim ve Başarılı Olan İnsanların Ortak Özellikleri", ailelere ise akşam AKM'de "Mutlu Aile ve Başarılı Çocuk Yetiştirme" konulu seminer verdi.
Canten Kaya, evli çiftlerin kendilerine göre tabuları olduğunu ve her iki tarafın da anlayış ve hoşgörü içinde olmaları durumunda sorunları aşabileceklerini belirterek, "Aileyi kaybettiğimiz zaman çocuklarımızı zaten kaybetmiş oluruz. Başarılı çocuk, bilinçli bir ailede yetişir. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz" dedi.
Erkeklerin sonuç, kadınların da mantık yürüterek olaylara baktıklarını belirten Kaya, yaşamdan slayt gösterileri ve velilerle yaptığı uygulamalarla eğlendirici bir seminer verdi. 
Türkiye'de aile kurumunun hızla yıprandığını, ayrılan aile sayısının, mutsuz aile sayısının arttığını söyleyen Kaya, "Ancak Türkiye'de ölü evlilikler var. Birbirini sevmeseler de, çocuklar var ya da toplum nazarında konuşulmasın diye evliliğini zorunluluk olarak devam ettirenler var. Şu var ki, ancak bir arada iseniz mutlu olabilirsiniz. Önemli olan doğru iletişim, haklı olmak ya da olmamak değil. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz" dedi.