Karadeniz Ereğli Köyleri 12 Haziran Milletvekili seçimlerine hazırlıklarını sürdürüyor. Önceki akşam Hasbeyler, Düzpelit ve Sütlüce Köylerini ziyaret eden Ak Parti 2. sıra milletvekili adayı Prof. Ercan Candan, bölge halkından gördüğü ilgi karşısında seçim sonucunun 5–0 olacağını iddia etti.

 

Hasbeyler, Düzpelit ve Sütlüce halkı Ercan Candan’ı ağırladı. Ercan Candan’ı köylerde yoğun bir ilgi ile karşılayan vatandaşlar ve muhtarlar, bugüne kadar Ak Parti’den istedikleri her türlü hizmeti aldıklarını, bundan sonra da alacaklarına inandıklarını belirterek, Ereğli’nin öz çocuğu olan Ercan Candan’ı sonuna kadar destekleyeceklerini ve 12 Haziran akşamı Ereğli’deki kutlama törenlerine şimdiden hazırlandıklarını söylediler.

 

CANDAN, YILMAZ’I İSTİYOR

Ak Parti Milletvekili adayı Prof. Ercan Candan köylerde yaptığı konuşmasında, 4. sıradaki Alaplılı Hüseyin Yılmaz’ı da Ankara’da görmek istediğini, Yılmaz ile birlikte birçok başarıya imza atacaklarına inandığını söyledi. Bazı köy muhtarları ve vatandaşlar ise, Ak Parti’den bu seçimlerde 5 milletvekili çıkartmasını istediklerini söylediler. Ercan Candan vatandaşların 5-0’lık sonuca olan inançlarını görmekten oldukça mutlu kaldı.  

 

“DÜNYAYI GEZECEM”

Ankara’da asla Ereğli halkının yüzünü çıkartmayacağını belirten Ercan Candan, “Elime çantayı alıp dünyanın dört bir yanını gezicem. Dünya’dan Ereğli’ye yatırımcı çekmenin mücadelesini vereceğim. Tersanelerde istihdamı artırmak için onların satış müdürü gibi Dünya’yı gezerek onlara iş bulacağım. Bugüne kadar dünyanın birçok ülkesini mesleğim dolayısı ile gezdim. Artık Ereğli için gezme zamanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli köylerinden çıkıp Türkiye’nin değişik bölgelerindeki Üniversitelerde okuyan ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere de burs bulma mücadelesi vereceklerini ve Ereğli’den kendisi gibi yeni Profesörlerin, bilim adamların çıkması için çaba sarf edeceğini belirtti. Tam kadro köyleri gezen Ak Parti Karadeniz Ereğli Yönetim Kurulu ve partililer, köylerdeki gördükleri ilgi ve alaka karşısında, “Ereğli kararını verdi” yorumunu yaptılar.

 

“5-0 OLMASINI İSTİYORUZ”

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, “İddia ediyorum Biz Zonguldak’ta 4 milletvekilini garantiledik. Ama vatandaşlar 5–0 olmasını istiyorlar. Vatandaşların bu talebi bizi kamçılıyor, çalışma azmimizi artırıyor. Daha fazla çalışıp 5 milletvekili çıkartmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.