Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 2010-2011 Yılında 2 bin 24 öğrenciyi mezun etti.

Kozlu Belediyesi Şehir Stadı'nda düzenlenen ZKÜ'nün 2010-2011 yılı mezuniyet törenine Vali Erdal Ata, TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, genç neslin bilimsel düşünce ışığında ülkenin geleceği açısından taşıdığı önemi bilerek yetiştirildiğini söyledi.

“SINAVINIZ ASIL ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Konuşmasında ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Özer, "Sizler, üzerinize düşen tüm görevleri yerine getirerek zorlu sınavın ardından başarıyla mezun olmaya hak kazandınız. Asıl sınavınız şimdi başlıyor. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize inanıyorum.

“BİZLERİN UMUDUSUNUZ”

Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma sahip olmasında en önemli görevin sizlere düştüğünü ve bizlerin umudu olduğunuzu unutmayın. Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlenerek gelecek kuşaklara taşınması için eleştirel düşünme sistemine sahip, farklı gö-üş ve düşüncelere saygılı, demokrasiye gö nülden bağlı ve toplumumuza değer katan bireyler olacağınıza inancım tam" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından bölümünü birincilikle bitiren Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü öğrencisi Dilek Köksal'a hediyesini Zonguldak Valisi Erdal Ata verdi. Fakülte ve bölümlerinde ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi. Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nu dereceyle bitiren öğrencilere ödülü, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan verdi. Erdoğan, daha sonra kendisine tezahüratta bulunan öğrencilerin yanına gitti. Öğrencilerden Semra Uçar, hayırsever iş adamı Ahmet Erdoğan'ın boynuna sarılarak elini öptü. Bu hareket karşısında duygulanan Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından öğrencilere diplomaları verildi. Ardından mezun olan 2 bin 24 öğrenci, sahanın ortasında toplanıp hep birlikte keplerini atarak mezuniyet coşkusu-nu doyasıya yaşadı.