Demokrat Parti'den Alaplı Belediye Başkanlığına seçilen ve geçtiğimiz günlerde partiden istifa eden Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'na, AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti rozeti takılmasının ardından Alaplı’ya dönen Çimenoğlu süreci değerlendirdi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, İl Genel Meclis Üyesi Temel Uslu'ya Başbakan tarafından AK Parti rozeti takıldı. Çeşitli partilerden 24 belediye başkanın AK Parti saflarına katıldığı grup toplantısında Başbakan Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektiren Çimenoğlu, DP'den istifasının ardında AK Parti'ye geçiş süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

TAHMİN ETMİŞTİK!..

İstifa ettikten sonra gelişen süreçte Alaplı'ya hizmet açısından, büyümesi ve gelişmesi açısından ilçenin önünü tıkan insan olmayacağını ve Alaplı için her türlü fedakarlığı yapacağını ifade ettiğini hatırlatan Çimenoğlu, “29 Mart yerel seçimlerinde çeşitli partilerden aday olmam söz konusuydu, ama olmadı biz yine kendi partimizden Demokrat Parti'den aday olacağız dedik, yola çıktık aday olduk. Seçimi kazandık, daha sonraki süreçte parti içinde mücadele ettik. Aday olduğumuz zamanda Genel Başkanımız Süleyman Soylu idi, sonra partinin başına genel kongrede Hüsamettin Cindoruk geldi. O dönemde DYP ile ANAP birleşti. Birleşme ile birlikte daha güçlü olacağımızı tahmin etmiştik. Fakat teşkilatımızın ve tabanın istediği Tansu Çiller'di ama gelmedi partinin başına geçmedi. Namık Kemal Zeybek partinin başına geçti.

 

‘KONGREDEN ÖNCE DEKLARE ETTİM’

Ben kongreden önce deklare etmiştim, tabanın istediği ve kamuoyunun istediği bir lider vardı. Bu lider olmazsa partinin geleceğinin olmadığını ve partiden ayrılacağımı ifade etmiştim. Dediğim gibi de oldu. Kongrede istediğimiz sonucu almayınca belediye meclisi arkadaşlarımla birlikte istifa ettim. İstifa ettikten sonra gelişen süreçte Alaplı'ya hizmet açısından, büyümesi ve gelişmesi açısından ilçenin önünü tıkan insan olmayacağımı ve Alaplı için her türlü fedakarlığı yapacağımı ifade ettim. Benim bu sözüm üzerine AK Parti Alaplı İlçe Başkanı ve yöneticileri, partide daha önce görevlerde bulunmuş arkadaşlar, il başkanımız, bölgedeki ilçelerdeki yönetici arkadaşlar ve bölge milletvekillerimiz beni aradılar. Bu kadar ortak bir anlaşmanın olduğu yerde kayıtsız kalmanın doğru olmayacağını düşündüm.

 

SICAK TEKLİFLER…

Kaldı ki memleketimizin hizmete ihtiyacı olduğu bir gerçek, bu düşüncelerle yola çıktık, geçen hafta Ankara'ya gittim, orada milletvekillerimizle görüştüm. Sıcak tekliflerinden dolayı teşekkürlerimi ilettim. Bende kendilerinin sıcak teklifine karşı onlarla beraber yola devam etmek istediğimi söyledim. Onlarda çok memnun oldular, gerekenin yapılması noktasında il ve ilçe teşkilatlarına haber verdiler. Sonrasında il başkanımız telefonla beni arayarak milletvekillerinin kendisini aradığını, AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Hüseyin Tanrıverdi'nin Başbakanla görüştüğünü, Başbakanın da Ankara'ya gelerek partinin grup toplantısında üyelik ve rozet takma töreninin bitirilmesi gerektiğinin talimatını verdiğini söyledi. Bizde 15 Şubat 2011 Salı günü Ankara'ya gittik. Orada milletvekillerimizle görüştük. Oradan da AK Parti'nin grup toplantısına katıldık. Başbakanımız toplantıda önce haftalık konuşmasını yaptı. Konuşmasının ardından Türkiye çapında AK Parti'ye geçecek olan 24 tane belediye başkanının törenine geçildi. Başbakanımız kürsüdeydi. Zonguldak, Afyon, Aydın, Gaziantep, Ordu, Kahraman Maraş, Kırıkkale, Konya ve Erzurum illerinde 5'i ilçe olmak üzere toplam 24 belediye başkanı AK Parti'ye geçti.

 

3 MHP, 2 DP

Bu 5 ilçe belediye başkanından 3'ü Demokrat Partiden, 2'si ise Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) idi, geriye kalan belde belediye başkanlarından ise 5 Saadet Partisi (SP), 5 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bağımsız belediye başkanları vardı. Gördüğüm kadarı ile özellikle Demokrat Parti'den olmak üzere partiye geçiş olduğunu gözledim. Daha sonra Başbakanımız rozet taktı, kendisiyle törenden sonra kısa bir görüşmemiz oldu. Kendisi bize gereken desteği vereceğini belirterek hayırlı olsun dediler” dedi.