Memur-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, sözleşmeli kamu çalışanlarına verdiği tarihi müjde ile ilgili basın açıklaması düzenledi.
Yapılan yazılı  basın açıklamasında Memur-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu’ndaki izlenimlerini aktaran Kara, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olarak sorumluluklarımızı biliyoruz. Daha güçlü olmak daha çok çalışmak zorundayız. Bizde Sağlık-Sen olarak bunun bilincindeyiz. Geri dönüp baktığımızda elde ettiğimiz kazanımlarımızı anlatmaya zamanımız yetmez. Bizden önce popülist ve siyasi sendikacılıkla kamu çalışanları bir arpa yol kat edemedi. Ama artık tuttuğunu koparan, kahrolsun la, yaşasın la değil, sorun çıkaran değil, masada diyalogla çözüm üreten bir anlayış yetkilidir. Etkili olmanın altında yatan marifette budur.
Bu kazanımlarımızın en güzeli ve tarihi manada en anlamlısını Memur-Sen’imiz 4. Olağan Genel Kurulu’nda Ahmet Gündoğdu’nun talebi ile geldi. Ahmet Gündoğdu genel kuruldaki konuşmasında sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi talep etti. Kongremizi katılımları ile şereflendiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan hemen cevap verdi. Sözleşmeli çalışanların bu sorununu gidermek için ilgili bakanların bu konuda çalışma yaptıklarını, hatta hazırlığı yapıp bitirdikten sonra Kanun Hükmünde Kararname'ye yetişirse seçimden önce, aksi takdirde 12 Haziran sonrasında sözleşmelilerle ilgili kadro yolunu açılacağını müjdeledi. Ayrıca başbakanımız anayasa referandumunda evet diyerek demokrasi mücadelesinde ki tavrımız için de Memur-Sen Başkanı’na ve ailesine, yeniden Türkiye idealine evet dedikleri için teşekkür etti.
Memur-Sen ve Sağlık Sen olarak tarihi kazanımlarımız üyelerimizden aldığımız destekle artarak devam edecektir” diye kaydetti.