CHP Parti Meclis Üyeleri Önay Alpago ve Buket Müftüoğlu, TTK Karadon Müessesesine hareket etti. Yeraltında kalan 30 maden işçisinden 28'inin cesedine ulaşılırken 2 işçiye de ulaşmak için çalışmalar sürüyor. Alpago ve Müftüoğlu, Karadon'da işçi yakınlarına başsağlığı dileyecek. Müftüoğlu ve Alpago, maden kazasında hayatlarını kaybeden emekçi işçilerin ailelerine, Zonguldak'a ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dilerken olaydan duyduğu üzüntüyü de yineledi.

AÇIKLAMA BÜYÜK BİR "TALİHSİZLİK"

Buket Müftüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a gelerek olay ile ilgili bilgileri almasının ardından yaptığı açıklamada söylediği, "Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerim bunu bilerek giriyorlar" sözlerini de "talihsizlik" olarak değerlendirdi.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Müftüoğlu yaptığı açıklamasında, "İnanın o kadar üzüntülü ve moralimiz bozuk ki. İşçi yakınlarının, Zonguldak'ın ve ülkemizin başısağolsun, acımız gerçekten büyük. Toplumları ayakta tutan işçi kesimleridir. İşçiler toplumun en namuslu kesimidir. Hiçbir yolsuzluğa bulaşmaz, fitne fesatla uğraşmaz, ülkelerinin ayakta kalabilmesi için üretimden gelen gücünü kullanır, ülkesi için canını dişine takarak çalışırlar. Bu üzücü iş kazasında bir kez daha gösteriyor ki denetimsizliğin ve bir işi daha ucuza yaptırmak için taşeronlaşmanın neler ile karşı karşıya bıraktığıdır.

AMERİKADAKİ OĞLU DA

MADEN OCAĞINDA OLABİLİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da Zonguldak'lı olabilir hatta Amerika'da bulunan oğlu bu maden ocaklarımızda çalışabilirdi. Başbakan Erdoğan'ın, "Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerim bunu bilerek giriyorlar" sözlerine şaşırmadım desem yeridir. Ayaklar baş oldu diyen bir Başbakan 'bu yöre halkı buna alışkın' diyebiliyor. Başbakanın zaten 8 yıldır işçiye ve emeğe bakış açısı ortadadır. Bu son derece talihsiz açıklamanın kendisinden gelmesine de dediğim gibi şaşırmadım. Aslında söyleyecek o kadar çok şey var ki gözlerimiz dolu maden ocağında hayatlarını kaybeden insanlarımızın yakınlarının acısını paylaşıyoruz" dedi.