Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Basın hürdür, sansür edilemez dedi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, düşünce ve ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaparken, basının kamuoyunun sesi olma görevini yerine getirebilmesi için doğru, ilkeli ve objektif yayıncılık anlayışından vazgeçilmemesi gerektiğini ifade etti.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansür uygulamasının kaldırılmasının 104'üncü yıldönümü kutlayarak, Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, toplumu yaşanan gelişmelerden haberdar eden en önemli kurumlardan birisidir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağlamaktadır.
Atatürk; 'Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' şeklindeki sözleri ile basının gücüne ve önemine değinmiştir. Demokrasinin kesintisiz ve etkin bir şekilde işlemesi için basın görevini her türlü sansürden uzak ve meslek etiği kuralları çerçevesinde yerine getirmesi gerekmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda ve sorumluluk duygusu içinde haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın, Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, çalışma yaşamlarında başarılar dilerim.