Ketenciler köyünde çocuklarının başka okula gönderilmesini istemeyen öğrenci velileri Hükümet Konağı önüne gelerek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli Ketenciler köyünde öğrencilerinin başka okula gönderilmesine istemeyen öğrenci velileri Hükümet Konağı önüne gelerek ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki göstererek, öğrencilerinin daha önce gittikleri Kışla Mahmut Likoğlu Okulunda öğrenim görmeye devam etmesini istediler.
Ketenciler Köyü Muhtarı Yıldıray Özkara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ketenciler Köyü Merkez ve Kahyalar mahallemiz yaklaşık 10 yıldan bu yana Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna gitmektedir. Biz Mayıs ayının sonunda çocuklarımızın Ketenciler Köyünün Kurtlar Kaptaş'a gittiklerini öğrendik. Biz bu konuda ilçe Milli Eğitim Müdürüne giderek öğrencilerimizin Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna gitmesini istedik.  Bize Nisan ayında planlama yapıldığını ve bu işin olamayacağını bize bildiler. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a bu durumu bildirdik. O da Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceğini söyledi.  Milletvekilimiz bizi daha sonra aradı. Ketenciler Köyünün Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna 9 kilometre mesafesinin olduğunu Kurtlar Kaptaş'ın ise 6 kilometre mesafede olduğunu ve arada 3 kilometrelik bir mesafe olduğunu belirterek 6 kilometrelik yol varken 9 kilometrelik bir yola öğrencilerin gidemeyeceğini söyledi. Biz öğrencilerimizin Kaptaş'a değil de yine İlköğretim Kışla Mahmut Likoğlu Okuluna gitmesini istiyoruz. Kışla Mahmut Likoğlu Okulu olmazsa bile biz başka okula da gönderilmesinden yanayız. Bu konuda son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdusselam Aksoy ile görüştük. Bize bunun daha önceden planlandığını söylediğini yapacak bir şeyin olmadığını yineledi dedi.
Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy'da öğrencilerin okul mesafesinin uzak olması dolayısıyla böyle bir planlamaya gidildiğini öğrencilerin 9 kilometre mesafedeki Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu yerine 6 kilometre mesafede olan Kurtlar Kaptaş İlköğretim Okuluna gönderildiğini söyledi.
Öğrenci velilerinden Şenol DemircanÇocuklarınız Kaptaş'a gidecek diye bize neden sormadılar.  Nisan ayından bu yana bize çocuklarınız Kaptaş'a gidecek onaylıyor musunuz diye soran olmadı. Kendi kendilerine karar alıyorlar dedi.
Kaymakamlık önüne gelen öğrencilerde 'Kurtlar Kaptaş İlköğretim okulunu değil, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunu istiyoruz diye slogan attılar.
Öte yandan bazı öğrenci velileri çocuklarının Kaptaş'ta kız çocuklarına cinsel taciz de bulunulduğuna yönelik iddia da bulunurken bazı öğrenci velileri de yollarda meydana gelen sorunlar nedeniyle çocuklarını servislere vermeyeceklerini ifade ettiler.