AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Posbıyık'ın kendi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Şahin, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verirken, Başkan Posbıyık'ın konuşma üslubunun yaşına yakışmadığını söyledi. Dergaz'ın belediyeyi zarara uğrattığı iddialarını yineleyen Şahin, konuyla ilgili Başkan Posbıyık'ın açıklamalarının yetersiz olduğunu belirtti. Belediye ile Dergaz'ın mahkemelik olduğunu anımsatarak inceleme için gelen müfettişin zararı ortaya çıkarttığını belirten Şahin, "Kayıtlarda olan 962 bin Türk Lirası neden buna itiraz edilmedi? 244 bin lira doğruysa 962 bin lira belediye kayıtlarında ne arıyor? Müfettişin incelediği dönem ile başkanın anlattığı dönem birbirinden farklı zamanlardır. Bu nedenle biz sorularımızın yanıtını alamadık" dedi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin İş Bankası yanında bir işadamına inşaat yapmasına izin verilerek, daha sonra açılan mahkemeler sonrası işin durması nedeniyle belediyenin 585 bin TL zarara uğratıldığını iddia eden Şahin, Posbıyık'ın bu konulara açıklık getirmesi gerektiğini söyledi. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin belediyeden atılan işçilerle ilgili Başkan Posbıyık'a sorular yönelterek, "Belediyeden atılan yüzlerce kişi duyduk. O kendisine nankörlük ettiğini söylediği birkaç kişiyi işten çıkarttığından bahsediyor. Belediye ye eş, dost ve ahbaplar alındı ve böylece bir aile şirketi gibi oldu. Sorularımıza yanıt vermeyerek konuları farklı yerlere çekiyor" diye konuştu.
Ereğli'nin politik kavgalar sonucunda birçok kentten geri kaldığına dikkat çeken Şahin, iktidarsız bir belediyenin olmayacağını belirterek, "İktidarında bazı işlerin gerçekleşmesinde belediyenin onayına ihtiyacı vardır. Sürtüşmeler ve kavgalar olursa işler sekteye uğrar ki buda tehlikeli bir hal olur. Başkan üslubuna dikkat etsin ve herkes ipin ucundan tutsun. Ben iddia ettiği gibi Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan ile arasına açmaya çalışmıyorum. Aksine, Fazlı Bey ve iktidarla arasının iyi olması gerekiyor. Biz Ereğli'de yapılan çalışmalarla ilgili olarak şimdiye kadar her dediğini yaptık. Ödenekler çıkarttık. Bundan sonra da yapmaya hazırız. Doğru olan her işte belediyenin yanındayım" dedi.