Zonguldak Kadın Platformu tarafından Zonguldak Madenci Anıt'ı önünde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde kadına şiddete hayır eylemi yaparak, yürüyüş gerçekleştirdi.
Zonguldak Madenci Anıt'ı önünde basın açıklaması yapan Zonguldak Kadın Platformu Adına Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Sevim Adıgözel, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günüdür. Bugünde her 25 Kasım'da olduğu gibi yine ülkenin her yerinde alanlardayız. Kadına yönelik şiddet, kadın yaşam hakkının, güvenliğinin, onurunun, özgürlüğünün ve bedensel bütünlük hakkının sırf kadın olduğu için ihlal edilmesidir. Bu durum sadece aile içindeki şiddetle sınırlı değildir. Kadınlar, topluluk içinde ve devlet tarafından uygulanan şiddetin de hedefinde yer alırlar. Nitekim 25 Kasım gününün dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak anılmasına vesile olan olay tam da bu türden bir şiddet örneğidir. 25 Kasım, 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü' olarak ilan edildi. Belki bu vesileyle kadına yönelik şiddete ilişkin genel bir farkındalık yapılabilirdi, ancak kadına yönelik şiddet ortadan kalmadı. Kadına yönelik şiddetin gerisinde ataerkil kültür ve politikalar bulunmaktadır. Bugün örgütlü kadınlara yönelik baskı, gözaltı ve tutuklama uygulamalarının kadına yönelik şiddetin bir parçası olduğu açıktır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de baskılar, kadınların eşitlik, özgürlük ve adalet arayışına engel olamayacak dedi.
Daha sonra grup ellerinde pankartlar ve sloganlarla atarak Zonguldak Madenci Anıt'ından Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ayrıca, Zonguldak Üniversiteli Kadın Kolektifi de Zonguldak Kadın Platformuna yapılan eylemde ve yürüyüşte destek verdi. Ardından Zonguldak Maden Mühendisleri Odasında "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" paneli düzenlendi.