Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde Saat: 08.00-16.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, kötü muamele, iş sağlığı ve iş güvenliği ile işçinin moral ve motivasyonunu bozucu uygulamaları protesto etmek amacıyla mesai bitiminde ocaktan çıkmadılar.

Saat: 16.00-24.00 vardiyasında çalışmak üzere iş yerine gelen maden işçileri de ocağa inmeyerek eyleme destek verdiler.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, 8 Mart 2013 tarihinde Karadon kuyu başında maden işçilerine yaptığı konuşmada, Karadon  Müessese Müdürü Mustafa Özçelik'ten uyguladığı baskıcı politikalara son vermesini istemiş; moral ve motivasyonu bozucu ve dolayısıyla üretimi baltalayacak bu tür uygulamalar karşısında madencinin üretimden gelen gücünü kullanabileceği uyarısını yapmıştı.

Karadon Müessese Müdürü Mustafa Özçelik'in aynı tavrını devam ettirmesiyle, 11 Mart 2013 tarihinde Saat: 08.00-16.00 vardiyasında çalışan madenciler, mesai bitiminde yeraltından çıkmayarak Müessese Müdürü'nün baskılara son vermesini istediler.

Saat: 16.00-24.00 vardiyasında çalışmak üzere gelen maden işçilerinin de katılmasıyla eyleme destek veren işçi sayısı 2 bini buldu.

Maden işçilerinin eylemi nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Müessese Müdürü Mustafa Özçelik ile görüşmek üzere Karadon Müessesesi'ne gittiler.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ın yurt dışında olması nedeniyle Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Özçelik ve İsmail Güner de, Karadon Müessesesi'ne gelerek, görüşmelere katıldılar.

GMİS Genel Başkanı Alabaş'ın eylemlerini sürdüren maden işçilerinin bulunduğu kuyu başına gelerek kapıların kapanmayacağı ve baskılara son verileceği sözünü aldıklarını belirtmesiyle, yeraltında kuyu dibinde ve yer üstünde kuyu başında bekleyen 2 bin işçi eylemlerine son verdi.

Eylemlerine son vererek kuyu dibinden yerüstüne çıkan ve ocağa inmek üzere kuyu başında bekleyen işçilere GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam birer teşekkür konuşması yaparak şunları söylediler.