Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Kdz. Ereğli Temsilcilikleri Tokat'ta şehit edilen askerlerimiz ve terör ile ilgili basın açıklaması düzenleyerek, 12 Aralık 2009 Cumartesi günü 12:00-14:00 saatleri arasında teröre lanet yürüyüşü düzenleyeceklerini belirterek, tüm Ereğli halkını yürüyüşe davet ettiler.

Yapılan ortak açıklama şu şekilde:

"Bilindiği üzere Tokat'ta hain pusuda 7 askerimiz daha şehit edilmiştir. PKK ve taşeronları yönetim zafiyetinden de şımararak günlerdir ülke genelinde terör estirmektedir. Açılım, Habur rezaleti derken iyice azan teröristler adeta "köpeksiz köyde değneksiz gezer" olmuştur.
Son yaşananlardan, tedbir alınmadığı takdirde terör eylemlerinin hız kazanarak devam edeceği anlaşılmaktadır. Sayın Başbakan ve İktidarı oluşturanlar artık gerçeği görmeli ve terör örgütüne karşı ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır.
Milletimizin,  ana ve babaların yüreklerini yakanlar, artık, layık olduğu muameleye tabi tutulmalıdır. Teröristin sırtını sıvazlayarak, teröre teslim olarak ancak, milletimize yeni acılar yaşatırsınız.
Türkiye ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür, hangi tür terör olayı yaratılırsa yaratılsın, PKK ne yaparsa yapsın bu gerçeği değiştiremeyecek, Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini yok edemeyecektir. PKK ve taşeronları bin yıllık kardeşliği bozamayacak, bölücüler eninde sonunda hüsrana uğrayacak ve akıttıkları kanda boğulacaktır. PKK'ya hangi ad altında olursa olsun şirin gözükmeye çalışan aymazları, bu ihanete seyirci kalanları milletimiz ve tarih affetmeyecektir.
Bu günlerde yapılması gereken en önemli çalışma, milletimizin birlik ve beraberliğini çok daha yüksek bir sesle haykırmak olacaktır. Bu anlamda bizler sivil toplumun Kdz Ereğli temsilcileri olarak 12 Aralık Cumartesi günü 12:00-14:00 arasında Teröre Lanet Yürüyüşü düzenliyoruz. Bozhane Sahne Önünde başlayacak olan yürüyüşe siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, odalar ve aziz halkımız davetlidir. Bayrağı eline alan cumartesi günü gelsin.
İktidar sahipleri de, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmek yerine, etnisite temelinde politikalar ve söylemlerden titizlikle kaçınmalıdır. Terörün kökünün kurutulacağı bizzat sayın Başbakan tarafından ısrarla ifade edilmeli, açılım, demokratikleşme gibi, esasen, içi boş ve terörü azdırmaktan ve şımartmaktan başka bir işe yaramayan ifadelerden derhal vazgeçilmelidir. Pişmanlık yasası veya herhangi bir af ile terör örgütü mensuplarının salıverilmesi uygulamasına derhal son verilmeli, Devlet gücünü göstermeli ve PKK terörüne karşı olan Doğu ve Güney Doğu halkının arkasında durmalı, güvenliğini sağlamalı ve cesaretlendirilmelidir. Şehir merkezlerinde terör faaliyetlerine göz yumulmamalı, müsamaha gösterilmemelidir. Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş olarak, terörü ve teröristi lanetliyoruz. Şehitlerimize rahmet, aileleri ve aziz Milletimize başsağlığı ve sabır niyaz ediyoruz."