Kdz.Ereğli'de bulunan 31 dernek, meslek odası, siyasi parti temsilcileri ve temsilcilikler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını düzenledikleri çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını açıkladı.

Kdz.Ereğli'de 31 dernek, meslek odası, siyasi parti temsilcileri ve temsilcilikler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları kutlama programını düzenledikleri basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdular. Ortak açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Önder Öner okudu. Öner açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
En son düzenleme doğrultusunda ilçemizde daha önceleri yapılan ulusal bayramlar çelenk koyma töreni sadece İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından konulacak şekilde bir düzenleme getirilmiş, statta yapılan gençlerin gösterileri kutlama töreni iptal edilmiştir. Atalarımızın, büyük önder, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizin varlığını sürdürmesi için bugünlere sahip çıkmanın yaşatmanın gerekli vazgeçilmez önceliklerimizden olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz çağdaş, demokratik, laik, bağımsız hukuka dayalı Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Cumhuriyet düzenini değiştirmek isteyenlerin, bilinçli bir şekilde ulusal bayramlarımıza karşı saldırıya geçtiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bizler 31 sevil toplum örgütü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda bir kutlama programı hazırladık. Atamıza olan saygımızı, şükranımızı, sevgimizi, O'na olan bağlılığımızı ifade etmek için 10.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyacağız, saat 17.00'de Bozhane'de buluşup kortej halinde Atatürk'ü Anıtına marjlarımız ve sloganlarımız ile yürüyeceğiz. Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından günün önemi hakkında bir konuşma yapılacak, marşlarımız okunacak. Saat 18.00'de Anfi tiyatroya geçilerek, yerel sanatçılarımız tarafından şiirler, şarkılar okunacak, folklör gösterileri yapılacak. Gecenin sonunda havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek. Tüm halkımızı bayramları ile programımıza özellikle 17.00'de başlayacak yürüyüşe katılmaya önemle çağırıyoruz. Sloganımız bayrağını kap yürüyüşe katıl.

KUTLAMA PROGRAMI YAPACAKLAR
Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı, Alevi Kültür Dernekleri Kdz.Ereğli Şubesi, Anneler Derneği, Beşiktaş Taraftarları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çevre Koruma Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Eğitim-Sen Sendikası, Elif Lions Kulübü Derneği, Erdemir Yönetim Bilimcileri Derneği, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, Fiziksel Engelliler Derneği, Galatasaray Taraftarları Derneği, Genel Maden İş Sendikası, Hukukçular Derneği, Kent Konseyi, Gazeteciler Derneği, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Rotary Kulübü Derneği, Sanat Kurumu Derneği, Tarih Doğa ve Kültür Yaşatma Derneği, TEMA Vakfı Temsilcisi, TMMOB Elektrik Mühendisleri, TMMOB İnşaat Mühendisleri, TMMOB Maden Mühendisleri, TMMOB Makine Mühendisleri, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası İlçe Temsilciliği