Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin Valilik binası önündeki caddede yapılmasını istedi. Önceden yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için yetkilileri 3'üncü kez uyarma ihtiyacı duyduklarını ifade eden Kahveci, şu açıklamayı yaptı;

VALİLİK ÖNÜ ÇAĞRISI
Geçen yıl stadyumda kutlanılan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından eleştirilmişti. Stadyuma velilerin gelmemesi, öğrencileri getirmedeki problemler, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaç gidermedeki sıkıntılar, stadyumdan çıkmadaki zorluklar v.b sorunlar nedeniyle olumsuz izlenimler bırakmıştır. Cumhuriyet Bayramı'nı Ulu Önder Atatürk, başta genç kuşaklar olmak üzere Türk milletine hediye etmiştir. Halkın da Cumhuriyet Bayramı'na iştirak ettiği yer ise ve daha önceden beri bilinen ve devamlı olarak kutlanılan alan ise Valilik önündeki caddedir. Halk buraya alışmakla beraber bayramı da coşku ile izleyerek yaşanıyor. Yine aynı sıkıntıların yaşanmaması için yetkilileri 3'üncü kez uyarma ihtiyacı duyuyoruz. Sorun Gazeteciler Cemiyeti, Maden Mühendisleri ve Çarşı Karakolu önündeki caddedeki öğrencilerin görmesini veya duymasını sağlamaksa eğer, bunun için çözüm yolu önerimiz; bu yerlere seslendirme cihazıyla birlikte görüntülü ekran koyarak izletilmesini sağlanmalıdır diyoruz. Görüntülü ekran olmazsa dahi işitme cihazı konularak bayram etkinliği konuşmaları mutlaka duyulması sağlanmalıdır.

İŞTİRAK ETMELİLER
Kutlama etkinliğinin motorize gücü Milli Eğitim okulları olmakla beraber diğer kamu kuruluşları da iştirak etmelidir.  Cumhuriyet Bayramı, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na ait bir bayram değildir. Bu bayrama daha önceki yıllar da diğer bakanlık personelleri temsili olarak katılarak, cumhuriyete bağlılıklarını ifade etmiş, tören kortejinde başta tüm okullar, dernekler, kamu görevlileri, işçiler, gaziler, şehit aileleri, askerler ve diğer kuruluşlar yer aldıktan sonra protokol önünden geçilmesi, resmi araçların gösterisi ve esnaflara ait taşıtların geçişi esnaf arabalarından halka şeker, çikolata, poşette sandviç v.b atılması sırasında neşe coşku katmıştı.  Daha önceki bayramlarda durumu iyi olan esnafımız tören geçişlerinde arabaların üstünden halka attıkları yiyeceklerin heyecanı ve coşkusu Cumhuriyet Bayramı etkinliğine ayrı bir hava vermişti. Çocuklar ve halk bundan çok hoşlanmış hafızalarda yer bırakmıştır. Bayram bu caddede yeniden kutlanılması sağlanırsa, yine eski günlerdeki havanın yaşa-tılmasını bekliyoruz. Eğitim-İş olarak amacımız halk ile bütünleşen Cumhuriyet Bayramı'nın amacına yönelik kutlanılmasını sağlamaktır. Halkla bütünleşen bayram yerini değiştirilmemesini bayram komitesine hatırlatarak göstermelik bayram etkinliğinden kaçan Cumhuriyet Bayramı'nın ruhunu ve özünü ifade eden etkinliğin yapılmasında yardımcı olmaktır.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Van'da 7,2 şiddetinde meydana gelen depremde sayısı henüz belli olmayan çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiştir. Bilimin ve teknolojinin bu bölgelerde de uygulanmadığını biz daha üzülerek görüyoruz. Ülkemizi yönetenler bu tür doğa felaketlerine karşı her yerde ve daha etkin önlemleri alarak can ve mal kay-bı önlenmedir. Az miktarda can ve mal kaybı olması ulusumuzun tesellisi olacaktır. Yaralılara acil şifalar, ölenlere Allah'tan rahmet dileriz dedi.