Alaplı şehir merkezinde toplanan yüzlerce genç, caddelerde gezinti yaparak, geleneği, referanduma rağmen bu bayramda da bozmadı. Gençler Bayramı'na palyaço ekibinin animasyon gösterileri de ayrı bir renk kattı. Siyasetçiler de, bayram alanında gençlerin gezintilerine iştirak ederek, kutlama heyecanlarını paylaştı.
Gençler Bayramı dolayısıyla ilçeye İstanbul'dan geldiğini belirten Salih Yılmaz," Alaplı'da arkadaşlarımız var. 4 seneden beri her bayram ilçeye gelerek arkadaşlarımla hasret gideriyorum. Bu bayramda yeni evlendiğim eşimle birlikte geldim. Bayramı olumlu buluyorum. Gençlerin kaynaşmasını sağlıyor. Her sene mutlak suretle bayramlarda gelmeyi düşünüyorum" dedi. Salih Yılmaz'ın eşi Fatma Yılmaz'da eşiyle İstanbul'dan ilçeye ilk kez geldiğini ve kutlanan gençlik bayramını ilk kez yaşadığını belirtti. Gençlik Bayramını ilginç bulduğunu belirten Yılmaz," Gençlik Bayramı kutlamasını ilk kez eşimle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Yeşim Şenel de Gençler bayramı güzel bulduğunu bu bayram sayesinde göremediği arkadaşları ile buluşma ve hasret giderme olanağını sağladığını belirterek bayramın sürekli olmasını istedi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı'da geleneksel olarak kutlanan Gençler Bayramı'na, geçen bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, "Bu bayramda, Gençler Bayramı'nı sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirmek istiyorduk. Ancak, referandum günü olması ve seçim yasakları nedeniyle yapamadık. Önümüzdeki bayramda Gençler Bayramı'na; sosyal, kültürel ve hatta ekonomik zenginlik kazandırmayı arzu ediyoruz" dedi.
Alaplı eski Belediye Başkanı ve AK Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu'da bu bayramın daha önce Gülüç beldesinde kutlandığını oradaki alanın dar olması nedeniyle bayramın Alaplı'ya alınarak yaklaşık 8 yıldan bu yana kutlandığını söyledi. Bayramın içeriğinin zenginleşmesi gerektiğini belirten Çaturoğlu,"  Dini Bayramlarımızın hemen arifesinde Gençlik bayramı kutlanıyor.
Bayramın daha da zenginleştirilerek kültürel etkinliklere ağırlık verilmesi gerekiyor.  Gençlerimizi artık bu bayramı benimsedi. Geleneksel olarak kutlanmaya başladı" dedi.