Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde Mart ayının ilk oyunu, bugün ve yarın sahnelenecek. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun hazırladığı “Bedensiz Kadın” adlı oyun, tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
Oyun, bu akşam saat 20.00’de, yarın ise saat 14.00 ve 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde olacak. Bilet fiyatları; sivil 5 TL, öğrenci ise 3 TL olarak açıklandı. Oyuna, 14 yaş sınırı konuldu.
Mate Matisic’i yazdığı, Füsün Günersel’in çevirdiği oyunu Kazım Akşar yönetti. Oyunun dekor-giysi tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımını Enver Başar, müziklerini Nurettin Özşuca, asistanlığını Gökçen Tongut, sahne amirliğini Reşit Arslan yapıyor.
Reha Özcan, Ahenk Demir, Gılman Peremeci, Uğur Hakan Güneri ve Gökalp Kulan’ın rol aldığı oyunun konusu şöyle;
Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan Hırvat tiyatrosu yazarlarından Mate Matisic’in Bosna savaşının ardından kaleme aldığı ilginç bir oyun. Orta yaşlı bir fahişe, emekli bir asker ile temizlenmek istenen vicdan azapları ve korkunç savaş suçlarıyla lekelenmiş bir beden. Komedi ve dramın iç içe geçtiği oyun, Hırvat tarafından olaya bakmasına rağmen, savaşta hiçbir tarafın yeterince temiz olmadığını da gözler önüne sermektedir.