Referandum çalışmalarını Gümeli Beldesinde sürdüren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Gümeli-Eğerci-Devrek arasında yeni bir Karayolu açmak için çalışma içerisinde olduklarını" belirtti.

Zonguldak Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Gümeli Beldesini ziyaret ederek anayasa değişikliği için 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda "EVET" oyu istedi.
Ziyarete Zonguldak Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı İsmail Öztürk, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İlk olarak Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ı ziyaret eden Türkmen, Gümeli'de yapılan çalışmalar hakkında Saydam'dan bilgi aldı. Gümeli yolunun yapılmasıyla Beldenin önünün açıldığını ifade eden Türkmen, Gümeli-Eğerci-Devrek arasında yeni bir karayolu çalışması yapılabileceğini dile getirdi. Türkmen, " Gümeli yolunun yapılmasıyla birlikte çok güzel bir belde oldu. Bundan sonrada Gümeli için birçok çalışmalarımız olacak. Gümeli Beldesi, Eğerci-Devrek üzerinden Ankara daha yakın olacak. Gümeli'den Eğercik üzerinden Devrek'e bir karayolu açılması benim en büyük hayalim, Alaplı'dan Devrek 120 km Gümeli'den Devrek 50 km bu yüzden Gümeli Ankara'ya daha yakın olacak" dedi.  Gümeli Beldesinin 6 km yolun tamamlandığını belirten Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gümeli yolunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gümeli'in Ankara'ya daha yakın olmasını belde halkı olarak istediklerini ifade eden Saydam şunları söyledi; Gümeli Beldesinden Eğerci ve Devrek İlçesine yol yapılması Gümeli için çok önemlidir. Gümeli'den Ankara daha yakın olacaktır. Böyle bir çalışma yapılması bizleri çok mutlu eder. Ayrıca Gümeli'ye yapılması planlanan kapalı spor salonu ile ilgili projeyi tamamladık. Gençlik Spor Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığına gönderdik. Proje Alaplı kapalı spor salonunun aynısıdır. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalara başlarız" şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Gümeli pazarını ve esnafını ziyaret ederek, anayasa değişikliği için evet oyu istedi.Gümeli esnafı Türkmen'e büyük ilgi gösterirken, çocuklar ise Türkmen'in peşinden hiç ayrılmadı.Küçük çocuklara 10 Lira para veren Türkmen, ardından Dağ köyüne geçti.Burada pazaryerini dolaşan Milletvekili Polat Türkmen,yoğun ilgi görürken, özellikle köylü kadınlarının anayasa değişikliğine evet oyu vereceğiz demeleri dikkat çekti.