AKP Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından AK Parti Milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma programına Gümeli beldesinin kapanacak olması damgasını vurdu.

AK Parti Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından parti binasında AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ,Özcan Ulupınar ve partililerin katılımıyla bir bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programına katılan Gümeli beldesi sakinleri beldenin kapılacağına yönelik söylentiler nedeniyle milletvekillerinden destek isterken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Gümeli beldesinin kapanacak 7 beldeden birisi olduğunu belirtti.

KAPANACAK 7 BELDEDEN BİR TANESİ

Gümeli sakinlerine nüfusun arttırılması için çalışma başlatmalarını öneren Ulupınar, Gümeli beldesi kapanacak 7 beldeden bir tanesi maalesef, biz elbette ki beldelerimizin kapanmasını istemiyoruz. Ama hükümetimizin almış olduğu bir karar var. Türkiye'de 29 yeni ilçe olacak ve 29 tane il büyükşehir olacak. Bin 500 civarında beldemiz mahalleye dönüştürülecek. 15 bin köy mahalleye dönüştürülecek. Bu durumda olan Zonguldak'ta köy yok, şimdi biz Eğerci de Ramazan ayında bir referandum yaptık. 3 köye gittik, ama maalesef köylülerimizi ikna edemedik. Aslında geç kalındı, referandum için, nüfusun arttırılması için ya kişilerin taşınması lazım, ya referandum yapılması ya da iki tane beldenin meclis kararı ile birleştirilmesi lazım, ancak içişleri komisyonunda bu konu yoğun olarak gündeme getirildi. Biliyorsunuz burada 2011 yılının yılbaşındaki TÜİK verilerine göre nüfus baz alınmaktadır.

DAHA ÖNCE ANAYASA MAHKEMESİ ENGELLEMİŞTİ

Herhalde muhtemelen referandum için bir süre verilecek, böyle bir hak tanınacak ve 2012 yılbaşındaki nüfus baz alınacak, böyle bir çalışma var bu konuda önerge verilebilir. Bu konuda siz ne yapıp edin Gümeli'nin nüfusunu 2 bin'in üzerine çıkartın, aslında bunu şimdiye kadar yapmanız gerekirdi. Çünkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, son seçimlerden bu yana her yerde bu beldelerin kapanacağını söyledi. Biz daha önce bu beldeleri kapatacaktık, anayasa mahkemesi bunu durdurmuş ve engellemişti. Ama ne yapın edin köylerde referandum yapın, bu nüfusu 2 bin üzerine çıkarttın, belki bu yasa genel kurula geldiği zaman o zaman o günkü nüfus baz alınabilir dedi.

TOPTAN: ALAPLI'NIN TÜM MESELELERİNİ BİLİYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'da Alaplı'nın tüm meselelerini bildiklerini belirterek, Alaplı'nın tüm meselelerini biliyoruz. Çok iyi, takip ettiğimize de inanıyoruz. Burada bu konuda takipçi olan teşkilatımız var, belediyemiz var. Gümeli ile ilgili milletvekilimiz Özcan Ulupınar gerekli bilgileri verdi. Biz hiçbir beldemizin kapatılmasını istemeyiz. Biz Eğerci'de referandum yaptık, ama köylüler belediye olmayı kabul etmediler. Bunun nedeni ise belediyelere götürülen hizmetlerden çok köylere hizmet götürülmektedir. KÖYDES projesi kapsamında köylerin aldığı hizmetler beldeleri hatta ilçeleri geçmiş durumdadır. Gümeli inşallah neyi istiyorsa ona kavuşur, biz bu konuda elimizden geleni yaparız, ama bu genel bir düzenlemedir. Siz bu yıl sonu itibariyle bir tespit edilecekse ona göre beldeler ile ilgili karar verilecekse bu nüfusu yukarı çıkarmak için gayret edilmelidir diye konuştu.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah daha nice bayramlara huzur içerisinde ailenizle daha ferah ve rahat bir şekilde daha nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum. Biz elimizden geldiğince var gücümüzle çalışıyoruz dedi.
Gümeli beldesi sakinleri adına konuşan İşadamı Salih Demirel de, Gümeli beldesinin kapanmasını istediklerini belirterek milletvekillerinden destek istedi.

ŞUANDA KURTULDUK EFENDİM

Bu konuda referandum yapacaklarını belirten Demirel, Toptan'a hitaben yaptığı konuşmada, Biz referandum yapacağız. On dakika içinde Kozlu ve kilimli'yi ilçe yapan Köksal Toptan ve siz varken biz şu anda kurtulduk efendim sözleri ile konuştu.
Bayramlaşma programında ayrıca parti binası çıkışında Gümeli beldesi sakinleri AK Parti Milletvekillerini alkışlarla uğurladılar. Bayramlaşma programına Milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve partililer katıldı.