AKP İl Başkanı Uçar, Belediye Başkanı Akdemir'e cevap verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in basın toplantısındaki açıklamalarını okuduğunu, Akdemir'e kişisel bir söz sarf etmediğini, kadrosunun zayıf olduğunu söylediğini belirtti. Zonguldak Belediyesi denince akla sadece Akdemir'in gelmemesi gerektiğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:

"KİMSEYİ KIRMADAN GEREKEN ELEŞTİRİYİ, TENKİTİ YAPMAYA ÖZEL HASSASİYET GÖSTERİYORUZ"
"Muharrem Bey'e sevgim ve saygım sonsuz, kendisinin Belediye Başkanlığı döneminde yaptığımız ve kendinin kişisel konumuyla ilgili zaman zaman yaptığımız açıklamaların aynı tutmamalarını istiyoruz. Yerel yöneticilerimizin hizmetlerinde verimli, çabuk olması için iyi bir yönetime ihtiyaç var. Sayın belediye Başkanımızın kadrosunun zayıf olduğunu ifade ettim. Bu yüzden Zonguldak Belediyesi'nin çaresizlik içerisinde yönetildiğini, bundan dolayı da hizmet üretilemediğini de her fırsatta söyledim. Ama Sayın Belediye Başkanımıza her zaman saygımız vardır, sevgimiz vardır. Kişiliğine hiç kimse bir şey söyleyemez, bunu ifade etmek istiyorum. Biz ne konuştuğumuzu, nerde, kimin için konuştuğumuzu iyi bilen insanız. Hiç kimseyi kırmadan gereken eleştiriyi, tenkiti ya da takdiri yapma konusunda özel hassasiyet gösteriyoruz. Biz burada siyaset yapıyoruz, birilerini kırmak ya da incitmenin ötesinde gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak durumundayız. Bu şehirde yaşadığımıza göre bu şehrin eksikliklerini, yanlışlarını, hatalarını elbette ki iktidar partisinin İl Başkanı olarak değerlendireceğiz. Onlarda zaman zaman bir takım açıklamalarla merkezi hükümetin yapması gerekenlerle ilgili açıklamalar yapıyorlar. Ama hiçbir zaman üslubumuzu bozmadan demokratik çerçeve içerisinde bu tenkitlerimizi, eleştirilerimizi yapıyoruz. Tabi ki bizim yapmış olduğumuz açıklamaların ardından Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin yapmış olduğu açıklamaları da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 "TTK ŞÖYLE, BÖYLE GİBİ SÖYLEMLERLE GÜNDEMDE KALMALARINI DOĞRU BULMUYORUZ"
"Sayın Başkanımız suya zam yapmasın, para almasın millette onu omzunda gezdirsin, başının tacı etsin. Böyle bir imkanı varsa, gücü varsa yapsın, bundan herkes memnuniyet duyar. Ayrıca bu tip açıklamalarda herkesin üslubuna dikkat etmesi lazım. Biz zaman zaman bütün kurumlarla ilgili olumlu ya da olumsuz eleştirilerimizi yapıyoruz. Ben TTK' ile ilgili de zaman zaman başarısızlıklarını olsun başarılı olduklarını yanlarını paylaşıyorum, çok doğaldır. Alışılmamış siyaset anlayışı içerisinde bunları yürüttüğümüz için birilerine bunlar enteresan geliyor. Bu bilgileri basın yoluyla olmadan bire bir de paylaşıyoruz ama bu sadece kendi içimizde kalıyor, kamuoyunda muhataplarının ne düşündüğünü bilmesi adına açıklamalar yapıyoruz. TTK'ya işçi alınması olsun, rehabilite olsun bunlarla ilgili merkezi hükümet yapacağını yapıyor. Birilerinin dışarıdan çıkıp TTK şöyle oluyor, böyle oluyor gibi sloganlarla, söylemlerle gündem kalmalarının doğru olmadığını ifade ediyoruz. Sonuç da eleştirebilirsiniz, üretimin az olduğunu, şöyle, böyle yapılıyor diye söyleyebilirsiniz. Bunlara saygı duyuyoruz ama bizim söylemek istediğimiz, akşam TTK, sabah TTK. Kurumların kapatılmasıyla ilgili geçenlerde açıklama yaptılar. Meteoroloji Müdürlüğü'nün kapatıldığı yönünde açıklama yaptılar. Bu aynı zamanda kamuoyunu yanıltmıştır. Böyle çok ucuz ve basit söylemlerle gündemde kalmak, kamuoyunun karşısında bu şekilde olmak çok doğru değildir."
"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE CHP'Lİ ARKADAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELECEĞİZ"
"Ama önümüzdeki günlerde bu arkadaşlarımızla birlikte bir araya gelmeyi planlıyoruz. Oturup Zonguldak'ımın sorunlarıyla ilgili, çözüm önerileriyle ilgili onlarında görüşlerini alacağız. Biz bunları vatandaşın huzurunda, karşılıklı kavga eden, çatışma üreten siyasetçiler olarak anılmak istemiyoruz. Su ile ilgili Zonguldak'ta 40-50 yıllık sorunu ortadan kaldırdık. Su konusunda yoksul içerisinde değiliz, bolluk içerisindeyiz. Bolluk içerisinde insanlara bunu pahalı vermenin anlamı olmadığını ifade ediyoruz. Su zammını benzinle, doğalgaz ile kıyaslayamazsınız. Su zengin kaynaklarımızdan bir tanesidir, suyu onlarla kıyaslarsanız yanılırsınız. Tabii ki zam yapabilirsiniz, onlara da saygı duyuyoruz, ama su ile ilgili süreç çok farklı. Biz Doğanlı Tüneli'nin yapılmasından sonra Zonguldak'ta su sorununun olmadığını söyledik. Temel ihtiyaç maddelerinden bir tanesi sudur. Su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar insanlarımızı rahatsız ediyor. Muhasebenizi iyi yapmak zorundasınız. Belediye de ona göre yapacak. Ama şunu da söylemek istiyorum tahakkuk yüzde 80 tahsilat, tahakkuk yüzde 35'lerde ondan sonra 'suya zam yapalım' diyorsunuz. Siz tahsilatınızı arttırmaya bakın, bu açığı böyle kapatmaya çalışın. Biz de böyle iddia bırakıyoruz. Biz yapılan her açıklamaya saygı duyuyoruz, ama üslup ve ahlak kurallarını aşmadığı takdirde…"
"TERMİNALDE BİRİLERİ ŞAHISLARA YERLER VERMİŞ"
"Belediye, sadece Muharrem Akdemir demek değildir, burada meclis üyeleri var, personeli var. Belediyenin 2,5 yıllık süre içerisindeki icraatlarını herkes iyi biliyor. En son kanalizasyon ile ilgili çalışmaları herkes çok yakından takip ediyor. Bu kanalizasyon çalışmasının şimdiye kadar bitmesi gerekiyordu. İyi bir idarecilikle buradaki müteahhitleri burada çalıştırarak, 24 saat mesai yaparak bu vatandaşları bu çileden kurtarmalıydı. O yüzden bu şehre dışarıdan bayrama gelen misafirlerin hepsi burada ne yerel yöneticilerimizin ne de idarecilerimizin burada bu şehre bakmadıklarını, ilgilenmedikleri yönünde bir takım sitemlerde bulundular. 3-4 kilometrelik bir şehir şebekesinin 5-6 aydır döşenip de trafiğe açılamadı. O nedenle savunma yapmaya gerek yok. Sayın Valimiz de zaman zaman ikazlarda bulundu. Burada belediyemizin meclis üyeleri de dahil topyekun sürece dahil olmaları gerekirdi. Belediye terminaliyle ilgili bir takım sıkıntılar olduğu söyleniyor. Orada birileri, şahıslara terminalde yerler verilmiş, bir yazıhane sahibi orada 3-4 tane yer almış, kiraya verdiklerini ve bir takım rantlar sağlandığını duyuyoruz. Bir takım adaletsizlikler yapıldığını duyuyoruz. Bunlar şehrimize fayda getirmiyor, gerginlik, çatışma yaratan ve insanları karşı karşıya getiren uygulamalardır. Biz bunları zaman zaman ikaz etmek durumundayız."
"KISA ZAMAN İÇERİSİNDE LİMAN İHALESİ YAPILDIKTAN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK"
"Gündemi biz belirleriz, iktidar partisiyiz. Olumlu veya olumsuz her şeyi bizlerle paylaşıyorsunuz, bunun vebalini de, sorumluluğunu da, yetkisi de sizde diyorsunuz cevap verin diyorsunuz. O zaman müsaade etsinler gündemi de biz belirleyelim. 2012 yılın ilk çeyreğinde Filyos Limanı'nın ihalesi yapılacak. Filyos Limanı'nın ihalesinin yapılması demek, artık Filyos Projesi başladı demektir. Hemen ardından yer tahsislerine başlayacaklar. Filyos Vadisi'ndeki sedde projesinin ikinci etabının ihalesi yapıldı. Bu da çok önemli bir gelişmedir. İkinci etap demek, köprüyü geçiyor, Çaycuma yakınlarına kadar o derinin ıslahı ile ilgili ikinci ihale yapıldı demektir. Seddeleme ile ilgili bir sorunumuz kalmadı. Artık arazilerin tahsisleri yapılabilir. Bu arazinin içerisinde kadastro ile ilgili bir sıkıntı vardı, o da çözüldü. Artık bürokratik her hangi bir engeli kalmadı. Biz bununla ilgili şunu yaptık, bunu yaptık demek istemiyoruz. İnşallah çok kısa zaman içerisinde liman ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalar başlayacak. 2012 yılın ilk çeyreğinde bu çalışmalar başlayacak. Ağız ve Diş sağlığı Merkezi'nin ihalesi yapıldı. Orası ile ilgili itiraz vardı, son durum nedir, bilmiyorum. Herhalde itiraz da neticelendi. Hastane yerinin etüdü yapılacak. Her hangi bir zorun çıkmazsa, Şubat-Mart ayı orada proje bitmiş olacak. İnşallah 2014 yılında hastanemize kavuşmuş olacağız."