Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanlığı'nın divan toplantısı, parti binasında gerçekleştirildi. İlçe ve Belde Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı toplantının basına açık bölümünde konuşan SP İl Başkanı Sadık Kar, Türkiye ve Zonguldak gündemini değerlendirdi.
Başkan Kar, konuşmasında şunları söyledi:
TÜRKİYE BİRİLERİNİN YAZDIĞI SENARYO GEREĞİ ADIM ADIM SAVAŞA DOĞRU İTİLİYOR
Ülkemizde ve bölgemizde yaşananlar yakın tarihimizin en önemli ve stratejik olaylarıdır. 'Arap Baharı' ile başlayan olaylar, bugün ülkemizi savaşa girmenin eşiğine getirmiştir. Çok yakın bir zamana kadar dostlukta sınır tanımadığımız Suriye, bugün nasıl bu denli düşman olmuştur? 'Sıfır sorun' sloganıyla başlayan dış siyaset atağımız nasıl bugün bizi bölgede dostsuz bırakmıştır? Bu hükümetin en büyük beceriksizliğidir. Dün dost olmakla övündüğümüz ülkeden, bugün saldırısından korkar hale geldik. Ve gariptir ki, ülkeden Hollandalıları, Fransızları ve tüm batı ülkelerini çıkarmak için verdiği mücadele sebebiyle isimlerinin başına 'kahraman', 'gazi' gibi unvanlar koyduğumuz şehirlerimize bugün işgal devletlerini davet ediyoruz. Hem de para vererek. Yalnızca Hollanda'ya bir yılda 42 milyon dolar vereceğimizi yazıyor gazeteler. Devletin borç yekununun 600 milyar TL'ye yaklaştığı bir dönemde hükümet işçi, memur, emekli maaşlarına zammı 'ekonomik tedbir' gerekçesiyle yüzde 2,5-3'ü geçmezken, bu devletlere neden bu kadar bonkör davranıyor? Türkiye'nin kendisini müdafaa için başkalarına ihtiyacı yoktur, hele hele gavurlara hiç ihtiyacı yoktur. Suriye bizim düşmanımız değildir. Suriye, Türkiye için bir tehdit değildir. Türkiye birilerinin yazdığı senaryo gereği adım adım savaşa doğru itiliyor. AKP bu konuda Saadet Partisi'nin uyarılarına kulak tıkadığı gibi sesimizi kısmaya ve bizi engellemeye çalışıyor. İktidar, Hatay'da düzenleyeceğimiz 'Patriotlar Gelmesin-Biz Geliyoruz' başlıklı mitingimizi, tuhaf ve bir o kadar anlamsız bir gerekçeyle iptal etmiş ve yasaklamıştır. Hukuki mücadelemiz devam etmektedir. İnşallah en yakın zamanda bu mitingi yapacağız.

TAŞERON SİSTEMİNDEN DERHAL
VAZGEÇİLMESİ GEREKİYOR
Son günlerde Zonguldak'ımızda yaşanan acı olaylar, bizleri derinden üzmüştür. Kozlu'da yaşanan grizu faciasında yaşamlarını yitiren maden şehitlerimize Allah (cc)'tan rahmet diliyoruz. Geride bıraktıklarına sabr-ı cemiller niyaz ediyoruz. Zonguldak'ımız kömür kenti olarak anılmasını istiyoruz. Maden şehidi kenti değil. Bunun için profesyonel anlayıştan uzak, 'önce kar' mantığını hatırlatan taşeron sisteminden derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Yine son günlerde Işıkveren ve çevresindeki yerleşim yerlerinde kanser vakalarının artması bölgenin incelenmesini elzem hale getirmiştir. Santrallerin çevreye ve insana verdiği zarar araştırılmalı ve biran önce tedbir alınması gerekmektedir. Soğuksu Pazaryeri'nin çatısının çökmesinin üzerinden tam bir yıl geçmiştir. 'Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir' mantığı ile hareket edilmektedir. Pazaryeri için bugüne kadar bir çivi bile çakılmamıştır. Belediye, Zonguldak'ta çalışmamaktadır. Ataleti, insanlara 'Zonguldak'ta belediye yok' dedirtmektedir. Yollarımız, ana arterlerimiz dahil tarla yoluna dönmüştür. Yollarının kötülüğü yüzünden insanlar sokağa dökülmektedir. Soluduğumuz hava soba dumanı, kurum ve birçok zehirli maddeler içermektedir.
Belediye hizmeti olarak 1 tonu 5,00 TL sınırına yaklaşan suyumuz içilecek nitelikte değildir. Fiyat olarak akaryakıta yaklaşan su ile belediye, hükümet ile yarışmaktadır. Çözüm nedir? Çözüm; 'Milli Görüş'tür. Çözüm; Saadet Partisi'dir. Milli Görüş iktidarında Çekiçgüç ülkemizden kovularak Amerika'ya bağımlı olmadığımız gösterilmiştir. Milli Görüş iktidarında D8'ler kurularak yeni bir dünyanın temelleri atılmış, İslam birliği oluşturulmuştur. Milli Görüş iktidarlarında mahalli idarelerde, belediyelerde destanlar yazılmış, pis ve karmaşa şehirler, yaşanabilir şehirler haline getirilmiştir. Önümüzde yeni bir seçim vardır. Ve bu seçimin galibi Saadet Partisi olacaktır. Çünkü Milli Görüş'e milletin ihtiyacı vardır Ve millet biliyor ki; Milli Görüş'te selamet vardır, refah vardır, fazilet vardır, saadet vardır. Milli Görüş'te hayat vardır.