50 Yıldır sahibi olduğu alana Kandilli Belediyesi'nin 1987 yılında belediye hizmet binasını izin almadan yaparak işgal ettiğini, resmi belgelerle yerin kendilerine ait olduğunu ispatlamalarına rağmen belediyenin bunu kabul etmediğini belirten Fatma Yıldız konuyu İçişleri Bakanlığına kadar iletti.

Kandilli'de geçtiğimiz dönemde yapılan kadastro çalışmalarının ardından yerler de yavaş yavaş resmi olarak belirlenmeye başladı. 1987 Yılında kurulan Kandilli Belediyesi'nin hizmet binasının kaçak olduğunu ve yerlerinin de işgal edildiğini belirten yer sahibi Fatma Yıldız, resmi belgelerle İçişleri Bakanlığına kadar başvurdu ve sorununun çözümünü istedi. Söz konusu alan için ödediği vergilere kadar muhtardan da aldığı resmi belgeleri dosyaya koyan Yıldız, mağdur duruma düşürülmeye çalışıldığını hakkını alıncaya kadar da mücadelesine devam edeceğini belirtti. Valilik ve Kaymakamlığa da seslenen Yıldız, İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazı da şu görüşlere yer verdi:

BELEDİYE KURALA UYMADI
1987 Yılında Kandilli Belediyesi kurulmuş belediye bizim tapumuzun olmadığını fırsat bilerek bizden yani zilyet sahibinden izin almadan 702 parseli belediye hizmet binası yapmış şimdi ise bu binaya halen eklentiler yaparak bizim zilyetlik ve 2/B hakkımıza tecavüz etmektedir. Tapusuz yerlerde bile ruhsat alınırken muhtarlık zilyetlik il muhaberi ve zilyet den devir ve muvafakat sözleşmesi aranırken ilk önce kamu kurum ve kuruluşlarının bu yasaya uyması gerekirken Kandilli Belediyesi bu kurala uymamıştır. Kandilli Belediyesi bu binayı yaparken biz hak sahiplerinden muvafakat almadan bu ruhsatı kimden almıştır.

İNŞAATA KİM İZİN VERDİ?
Bir inşaata kim izin vermiştir. Böyle bir izin var mıdır? Bu hususlar açık değildir. Biz belediyeden herhangi bir izin müracaatı alınmadan çivi bile çakmazken kamu kurumu olan belediye bu gücü nereden alarak inşaat yapmaktadır. Burada zilyet olan biziz bu da 2/b kapsamında da 50 yıldır hak sahibi olan biziz. Mağdur duruma düşürüldük. Yine belediye bu binayı hangi yasa kapsamında yaptırmıştır hangi makamdan inşaat izini almıştır? İzin veren makam hangi gerekçe ile izin vermiştir? Bu taşınmaz malın zilyetinden inşaat için muvafakat alınmış mıdır? İnşaat kesinlikle kaçak olduğu halde devletin kaymakamlığı, valiliği buraya denetim için geldiğinde bu binayı nasıl yaptığını belediye başkanına sormuş mudur? Bu inşaat halen kaçak olarak eklenti şeklinde devam etmektedir. Bu inşaat Bakanlıkça müfettiş gönderilerek durdurulacak mıdır?.