Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.
Madenciliğin zor ve tehlikeli olduğunu belirten Akdemir, “Kömürü, yerin altından çıkarmak için madenci kardeşlerimiz mücadele ediyorlar. Sizlerinde madenci kardeşlerimizin haklarını korumada başarılı olacağınıza inanıyorum. Bizde belediye olarak her zaman yanınızdayız. Görevinizde başarılar diliyorum” dedi. Başkan Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zonguldak gibi sanayiye yön veren bir şehirde, çok önemli bir kurumun çalışanlarının başında, onların hak ve hukuklarını koruyan bir kişi olarak sizi tebrik ediyorum. Zonguldak önemli bir yer. Kömür ise dünyanın stratejik bir madeni. Bu maden Zonguldak’ta. Kömürü, yerin altından çıkarmak için madenci kardeşlerimiz mücadele ediyorlar. Böyle zor şartlarda çalışan kardeşlerimizin Başkanı sıfatını taşıyorsunuz. Onların hakları çok önemli. Madenci kardeşlerimiz her gün evlerinden helalleşerek çıkıyorlar. Bu durum bile onların görevlerinin ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.
Sizlerde madenci kardeşlerimizin çalışma koşullarını iyileştirmede ve onların haklarını korumada çok önemli görevler üstleneceksiniz. Bu anlamda bunu başaracağınıza inanıyorum. İnşallah Zonguldak için güzel sonuçlar elde ederiz. Belediye olarak da ne görev düşüyorsa her zaman yapmaya hazırım. Yanınızdayız. Sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”