AK Partili belediye meclis üyeleri ile parti yönetimi, Torba Yasası'ndan yararlanmayan Zonguldak Belediyesi'nin hizmet üretemez duruma geldiğini ileri sürdü.

AKP İl Başkanlığı'nda, İl Başkanı Hamdi Uçar ile AK Parti Zonguldak Belediyesi meclis üyelerince basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediyesi'nce 120 işçinin Torba Yasasından faydalandırılmaması nedeniyle belediyeye yaklaşık 10 milyon TL kıdem tazminatı ve her ay 250 bin lira külfet yüklendiğini kaydetti. Uçar, Zonguldak dışında bütün belediyelerimiz bu yasadan faydalanırken, borç içinde yüzen Zonguldak Belediyesi'nin bu kadar maliyeti yüklenmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Hâlbuki belediye her ay 120 işçinin maliyeti yerine 250 bin lirayı yerel hizmetlere ayırsaydı vatandaşımızı bu hizmetlerden mahrum bırakılmamış olurdu. Belediyenin neden bu yasadan faydalanmadığını gerçekten bilmiyoruz" dedi. Bunun dışında kanalizasyon borularının döşenmesi sırasında idare zafiyeti nedeniyle halkın aylardır mağdur duruma düşürüldüğünü iddia eden AK Parti il yöneticileri "Ayrıca sokaklarımızın işgalciler tarafından talan edildiğini görmek hepimizi üzmektedir. 3 yıllık süreçte belediye yönetiminin en basit konularda dahi adım atamaması, halka hizmet edecek kapasitede olmadığının göstergesidir. eleştirisinde bulundu.
Belediye Meclis Üyeleri adına açıklamada bulunan Abdullah Karagüzel de Zonguldak Belediyesi yönetiminin çağdaş bir kente dönüşmek isteyen Zonguldak'a ayak bağı olduğunu öne sürdü. Karagüzel, "İl merkezinde yaşayan Zonguldaklılar olarak, 2009 yerel seçimlerinden bu yana geçen süre için yapacağımız en doğru tanımlama kayıp yıllar olmuştur ifadesini kullandı.