AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in önceki gün düzenlediği ve kendisine yönelik sözlerine de sert tepki gösteren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Belediyeden atılan işçiler ne olacak?" sözlerine de yanıt verdi.

Ereğli Belediyesi'nden 6-7 nankörü çıkardığını belirten Posbıyık, AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'e de Erol Tahin diye seslenerek, kendisinin AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile arasını bozmaya çalıştığını belirtti.

 

TAHİN-BALCI ÇELİK ÇOMAK OYNASIN

 

Posbıyık, "Kimse ile sataşmıyorum iyi gidiyorum. AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan ile iyi gidiyorum, Erol Tahin, Erdoğan ile aramızın iyi olmasını istemiyor. Kavga ortamına çekiyor beni. Erol Tahin benim muhatabım değil ki. Ereğli?den haberi yok ki. Milletvekilliğine kafayı takmış Erol Tahin. Sen git CHP Ereğli İlçe Başkanı ile çelik çomak oyna. Diyor ki işten adam atıyor Halil Posbıyık işten adam atmaz. Halil Posbıyık 6-7 tane nankörü işten attı. Nankörlük yapanları asla affetmem. Yarın yine nankörlük yapacak olan varsa ertesi gün ipini keserim.

 

KANUNU AKP ÇIKARDI

Yeni bir statü getirdi AKP iktidarı. Kunta kinte köle çalıştırıyoruz şuanda. Eskiden geçici işçi olarak belediyeye işçi alır bunları daimiye geçirirdik şimdi siz bunu kaldırdınız. AKP hükümeti zamanında hizmet alımları diye taşeron alımlarını getirdiniz. Her 6 ayda bir ihale oluyor. Park bahçelerde 20 adam çalışacak diyoruz müteahhit geliyor, 20 adamı ben bu kadardan çalıştıracağım diye ihaleye giriyor. Asgari ücretle çalıştırıyor, 6 ay sonra ihale bittiğinde yeni ihaleye çıkılıyor yeni müteahhit kazanırsa yeni adamlar geliyor, bunda benim ne gibi bir kabahatim var. Bakanlar Kurulundan kanunu çıkaran bunlar. Bu çalışan işçiler sendikalı bile değil. 6 Ayda bir iş değişikliği olduğu için sendikalaştıramıyorsun. Belediyeden çıkan adamlar ne olacak diye vicdansızca söylüyorsun"