Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, belediyenin çalışmaları ve bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Düzlü, belediyenin gelirlerinde olumlu bir artış olduğunu söyledi. Düzlü, sene sonuna kadar yolların parke döşeme işleminin de biteceğini belirterek şunları söyledi;
"OKULLARDA
ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"
"Okulların açılmasıyla beraber okullarda da çalışmalar başlattık. Saltukova Belediyesi olarak 2010 yılının son aylarında ağırlığımızı okulların da açılmasıyla birlikte çevre düzenlemeleri ve bu türdeki faaliyetlere vermiş bulunuyoruz. Özellikle 2010 yılında eğitim ve öğretime açılan beldemizdeki üç ilköğretim okulumuz eğitim ve öğretime başladı."
"TOKİ KONUTLARI
TESLİM EDİLECEK"
"TOKİ tarafından yapılan evler yılsonuna kadar teslim edilecek. Kanalizasyon ve yolların düzenli olması konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Toplu Konut İdaresi'nin yaptığı konutların sahiplerine teslim edilmesi için ilgili müteahhit firma tarafından Toplu Konut İdaresi'ne müracaatta bulunuldu. Bununla ilgili teslim aşamasına geliniyor. İnşallah bu yılsonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor."
"PARKE DÖŞEMELERİ
YILSONUNDA BİTECEK"
"Yılsonuna kadar bitireceğimiz beş bin metrekare civarında bir parke yol işimiz var. Bu sene sonuna kadar da bu çalışmamızı bitirdikten sonra tekrar rutin belediyenin yol, kanalizasyon, su hizmetleri olsun çalışmalar devam edecek. Çevre temizlik hizmetleriyle ilgili şu anda bir sıkıntımız yok. Çöplerimizi düzenli bir şekilde toplayarak katı atık deposuna ulaştırıyoruz. Eski çöplüğümüze artık çöp göndermiyoruz. Bundan dolayı büyük bir memnuniyetimiz var. Bahar aylarında inşallah eski çöplüğümüzü de rehabilite ederek çevreye verdiği zararlardan kurtulmaya çalışacağız. Bundan sonra da çevrede artık çöp birikimi olmaması bizleri sevindiriyor."
"BÜTÇEMİZDE
ARTIŞLAR OLDU"
 "2010 yılında belediyemizin bütçesinde olumlu gelişmeler var. Bir önceki yıla göre olumlu gelişmeler var. Belediye gelirlerinde olumlu artışlar oldu. 2008 ve 2009 yıllarında küresel bir kriz söz konusuydu. Şu anda bu konuyla ilgili olarak vergi taslaklarından alınan gelirlerin yükselmesi sebebiyle belediyelerin payları da yükselmiş durumda. Ücret ödemelerinde her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Emekli olan personellerimizin emeklilik işlemlerini hızlandırdık. Kıdem tazminatlarını ödüyoruz."