Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çalışmalar hakkında yapılan eleştirileri cevap verdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir makamında, CHP İl Başkanı Tümer Peker, İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile kendisi ve belediyenin çalışmaları hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Başkan Akdemir, 6111 sayılı kanundan yararlanmadıkları için belediyeyi zarara uğrattıkları yönündeki eleştirilere cevap vererek, Çalışma hayatında oluşan tepkiler var. Vatandaşlardan gelen tepkiler, meclis üyelerinden gelen arkadaşların eleştirilerine cevap vermek için basın toplantısı düzenledim. Özellikle AK Parti'li arkadaşlarımızın belediyemize ve belediye çalışanlarına söyledikler var. 6111 sayılı kanun ile ilgili belediyemizin zarara uğratıldığı iddia ediliyor. Hükümetimiz bir yasa çıkarttı. O kanun gereği belediyelerin ve il özeli idarelerin ihtiyaç fazlası olan işçilerin aktarılması kar getireceği zannediliyordu. Belediyenin içinde bulunduğu durumları kimse dikkate almıyor. Bizim belediyemizin çalışanları gerçekten çok deneyimli arkadaşlarımız. Biz kendilerine bu yasanın çok iyi olacağını ayaklarına giderek anlattık. 'Biz kendi belediyemizden emekli olmak istiyoruz' dediler. O arada 25 işçimiz hemen emekliliklerini istediler. Onun arkasından ip gibi dizilmeye başladılar. 110 kişilik işçi aynı anda emekli olsaydı belediye bu hizmeti nasıl yürütecekti. Bizde halkın esas anlayışı var. Ben belediyenin çıkarlarını düşünmeyecek bu konuda aciz miyim, onlar kadar hiç mi düşünmedim? Ben haftalarca, aylarca düşündük. Ancak işçilerimiz tabi ki haklılar 20-30 yıl aynı kurumda çalışmışlar buradan emekli olmak istemeleri çok doğal. Bizler bu kadar kişiye yolladığımız da Zonguldak halkına hizmeti aksatacağımı düşündüğümden işçi arkadaşlarımızı elimizde tuttuk. Onlarda emekliliklerini istemediler. Onların da emeğini zamanında ödüyoruz dedi.
Suya yapılan zammı eleştirenlere de cevap veren Akdemir, suyu kendisinin bedava vermek istediğini belirterek, bunun suç olduğunu aksi takdirde kendisini Beycuma Cezaevi'ni kast ederek, Beycuma dinlenme tesislerinde bulacağını söyledi. Başkan Akdemir şunları söyledi:
Geçen meclis toplantımızda su zammı ve katı atık zammı yaptık. Her zaman bir değişikliktir, bir tepkidir. Bu doğaldır. Ama bu doğallığı yaşarken, karşımızdaki insanlarımızı hangi şartlar içerisinde zam yapıldığını çok iyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizi karalamaya çalışıyorlar. 'Biz suyu 0.55 kuruşa alıyoruz, artı doğanlı tünelinden su akıyor. Doğanlı tünelinin suyun akması elektriğe, işçiye araç gerece yansımıyor mu? Doğanlı tüneli bize sadece su aktarıyor. Bunun bir maliyeti var. Zonguldak'ta bir metre küp suyun maliyeti 2.59 kuruşa mal oluyor. Elektrik, 2009'da 1 milyon TL iken, 2011'de 1 milyon 400 bin TL olmuş. Diğer maliyetler araç-gereç, işçi, memur maaşları bunların hesaplarını kapmazsanız ne olur? Ben bedavada vermek istiyorum suyu. Ama kendimi Beycuma dinlenme tesislerinde bulurum. Bir belediyemiz suyu halka bedava vermek istiyor, hakkında da soruşturma açılıyor. Suyu da bedava veremezsiniz. En ucuz ne olacaksa bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunu günlerce konuştuk. En sıkıntısız bunu halka yanıl yansıtırız diye günlerce üstünde konuştu. Bu su ve katı atık zammı üzerindeki eleştirileri gereksiz buluyoruz. Biz eleştirilere saygı duyuyoruz. Ama bazen anlamsız kelimeler kullanıyor özellikle basiretsiz ve beceriksiz kelimeleri beni çok üzüyor. Biz yaptığımız işler İsmail Eşref belediyeyi devraldığından bugüne kadar yorumlar yapılıyordu. İşçilere üç ay sonra ödeme yapılamaz deniliyordu. Bugün kadar işçilerin maaşlarını tam zamanında veriyoruz. Hatta benim göreve geldiğim günden beri işçilerimizin maaşları 20'sinden önce ödenmiştir. Bunlar bu şekilde de devam etmektedir.
Avukat Abdullah Akbaş'ın yaptığı açıklamaları kınadığını kaydeden Başkan Akdemir, Abdullah Akbaş banka promosyonları hakkında beni dürüstlüğe davet ediyor. Ben yaşam boyu ailemden aldığım terbiye doğru ve dürüstlüktür. Ben bu yaştan sonra kimseden doğru ve dürüstlüğü öğrenecek değilim ben bu arkadaşımı kınıyorum diye konuştu. Dere ıslah çalışmaları hakkında da bilgi veren Akdemir şunları söyledi.
Taşkın dere olduğu için Devlet Su İşlerine bağlı. DSİ zaman zaman desteklerini yapıyor ama yetersiz kalıyor. Özellikle yeni yapılan köprünün altı balçık içerisinde ben işçimi koyamıyorum. Adam batıyor, geçen sokmaya çalıştık neredeyse boğuluyordu. Makine istedik, ama daha gelmedi. Yakın zamanda gelirse bu temizlemeyi daha sağlıklı bir şekilde yapacağız.
Yıllarca idarecilik yaptığını belirten Başkan Akdemir, Ben yıllarca idarecilik yaptım. Bir kurumu nasıl yöneteceğimi biliyorum. hem ekonomik olarak hem de düzensel olarak çok iyi yönettiğimi iddia ediyorum dedi.
CHP İlçe Başkanı Tarık Coşkun da, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar'ın eleştirilerine cevap vererek, Hamdi Uçar bir açıklama yapmış. 'TTK üstünden siyaset yapmasınlar' demiş. Zonguldak'ın gündemini Hamdi Uçar belirlemiyor. Sonuçta iktidarın sorumlulukları vardır. Muhalefetinde bunları tespit etmesi gerekiyor. Hamdi Uçar yan yolla sapmış. Bunun üzerinden siyaset yapmayalım neyin üzerinden yapalım.
9 yılda Zonguldak'tan bölge müdürlükleri gitti. Haberal'ların hastane yapamayacağını söylediler bizde cevap verdik. Hamdi Uçar ondan sonra Haberal'ları kast etmediklerini söylediler diye konuştu.