Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin (KGD) 8'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle derneği ziyaret ederek, KGD Başkanı Atilla Öksüz ve gazetecileri kutladı. Ziyarette, Başkan Eşref'e, Belediye Meclis Üyesi İdris Şahin de eşlik etti. Başkan Eşref, Dernek Başkanı Öksüz'e çiçek takdim ederek, "Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız, sesimizi duyuransınız. Bazen de başımızın belasısınız" demesi, gülüşmelere neden oldu.
Eşref, belediye olarak yaptığı çalışmalardan da bahsederek şunları söyledi;
"BELEDİYE OLARAK TALEPLERİNİZİ
KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ"
"Sizlerin yıldönümünüzü kutluyorum, bizim için önemlisiniz. Çalışmalarınızı hep izliyoruz. Biz belediye olarak taleplerinizi karşılamaya çalışıyoruz. Basına katkıda bulunmak adına basın kuruluşlarına abone olduk. Son zamanlarda halk otobüslerinde bazı sıkıntılar yaşadık. Basının otobüslerden faydalanabilmesi için bu sıkıntılarınızı bize yansıttınız, biz de bunu çözdük. Sorun kalmadı. İş belediyede olmayınca, öbürü tarafta kazanç peşinde olunca, farklı şeyler olabiliyor. Biz haber olma konusunda da açıkçası haber kaynağı olmak istiyoruz. Bir şey yapmazsan, haber olmazsın, çalışırsan haber olursun. Göreve geldiğimiz 19 aydan bu yana çok çalışmalar yaptık. Çok projelere imza attık. Yerine getirilemeyen projeler de var. Bunları sizler de görüyorsunuz. Ama daha yolun başındayız. 19 aylık sürede her şeyin olabileceğini beklememek lazım. Çünkü geçinebilme sürecini aşmak önemliydi. Şimdi geçiniyoruz." 
Eşref, yeni yapılacak hastane inşaatının oradan oraya gezindiğini ifade ederek, kendilerine hiçbir şey sorulmadığını belirtti. Yeni hastane yerinin bulunduğunu müjde veren Eşref, şunları söyledi;
"BELEDİYE MECLİSİ'NİN YAPACAĞI
İŞİ HER KURUM YAPMAYA KALKIŞTI"
"Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer geldiler, geziyorlar, bizim haberimiz yok. Zonguldak'ta belediye yok mu? Bunları yok saymayalım. Çünkü bu bizim önümüze gelecek ve buna Belediye Meclisi karar verecek. Hastane yeri aramada Zonguldak Belediyesi'ni yok saydılar. Herkes konuştu, bir şeyler söyledi. Ama işin plancısı, 'buraya olsun' demesi gereken kişi değil, kurum aranmadı, baktırılmadı, gezdirilmedi. Biz kurum olarak iki yer önerdik. Birincisi Bağlık Asfalt Tesisleri, Polisevi'nin karşısı, şimdi bulunan yer ise Atatürk Devlet Hastanesi'nin lojmanlarının yeri. En son buraya karar verelim diyoruz, çok sevindim. Sorulmamaların sonucu, danışılmamaların sonucu ve beraber olunmamaların sonucunda iş uzadı. Herkes bir şey söyledi, ilgisi olan da olmayan da bir şey söyledi. Kimi, 'Stadyuma yapalım', kimi 'Çöp alanına yapalım' dedi. Bu kadar laubalilik olmaz.
Zonguldak Belediye Meclisi'nin yapacağı işi her kurum yapmaya kalkıştı. Sabırla izledim, bekledim ve sonunda muradımıza erdik. Bizim dediğimiz oldu. İl Sağlık Müdürlüğü'nü hem yeni müdürü, hem de hastane yeri bulunduğu için ziyaret ettim. Onlarca yer saydılar. Hiç olmayacak yerleri sayarken böyle doğru bir yerin bulunması dahilinde kendilerini tebrik ettim. Bana söyledikleri şu oldu; 'Hastanenin projesi bayrama kadar bakanlığa teslim edilecek. Bayramda sonra ihalesi yapılacak. Yakında tahliyeler başlıyor ve 2011 yılının başında hastaneye başlıyoruz." Şehrin Belediye Başkanı olarak buna çok sevindim. Hastane yeri gezinip duruyordu. En sonunda bir yer bulundu. Çok güzel şeyler olacak. Sizlere çok güzel haberler vereceğim."
"ET BALIK KURUMU ŞUBESİ
İÇİN TALEPTE BULUNDUK"
"Zamanımız çok yoğun geçiyor. Adım adım yün örüyormuş gibi kat ediyoruz. Et Balık Kurumu son zamanlarda gündeme geldi. Et Balık Kurumu buraya getirilebilir mi? O kurum burada kendisi yoktu. Araştırdım ve öğrendim. Çok eskiden soğuk hava depoları vardı. O kurumun burada hiç faaliyeti olmamış. Sadece soğuk hava deposu olmuş. Tansa soğuk hava depolarından mal alıp satmış. Bu konuyu Valimizle Çarşamba günkü toplantıda görüşeceğiz. Et fiyatlarının yükselmesinin önlenilmesi ve Zonguldak'taki et dağıtımının düzene sokulması için toplantı yapacağız. Bu arada bir talepte de bulunduk. Belediye olarak Tarım Bakanlığı'na Et Balık Kurumu'nun şubesini açmak için talepte bulunduk. Yer bulunması konusunda yardımcı oluruz dedik. Bu talebimizi eğer cevap görürse biz mekan yaratmakta çok büyük imkan sağlayabiliriz. Arsa gösteririz, gelir yatırımını yapar. Çaba doğru bir çaba…" 
KGD Başkanı Atilla Öksüz ise, medya ile toplumu çatıştırmadan bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi;
"Bizlerin yapması gereken işler var. Örgüt olarak bu anlayışı geliştirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de çok formüle edip önümüze koymadık. Yaşadıklarımızdan olumlu sonuçlar çıkartıp, gazetecilere bakışı nasıl iyi bir hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Babıali Şenlikleri'nde Zonguldak'ı temsilen orada olmak çok önemliydi.
Gelen arkadaşlarımız da bunu bire bir yaşadılar. Bizim biraz değişime ve gelişime ihtiyacımız var. Ama bunu sadece gazeteciler yapmayacak. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri karşılıklı yapacağız. Medyanın da bir sürü sorunu var. Asla şunu tasvip etmiyoruz. Ben yazdım o oldu.
Özeleştiri mekanizmamızı çalıştırmak, kendini doğru anlatmak, bu kabuğu kırmak çok kolay değil. 8 yıl boyunca biz bunun mücadelesini verdik. Bu iyi niyetimizin doğru algılandığını görmek, zaman geçtikçe mutlu ediyor. İstanbul Babıali Şenlikleri'ne giderken belediyenin yaptığı katkılardan dolayı size teşekkür ediyorum. Biz gazetecilerden faydalanın."