CHP’nin 2007 yılından Zonguldak Milletvekili adayı gösterdiği isimler arasında yeralan başarılı çalışmaları ile dikkatleri çekip 2008 yılında da parti meclisine seçilen Kdz.Ereğlili iş kadını Buket Müftüoğlu, gazeteniz Önder’e konuştu.

BU KADAR TEHLİKEYE DÜŞMEDİ: Türk halkı, Cumhuriyet Halk Partisine Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden buyana hiç bu denli ihtiyaç duymamıştı. Geçmişte sağ görüşlü,  liberal partiler milli görüş çizgisini bugüne kıyasla,  koruduklarından ötürü halk,  Cumhuriyet ilkelerinin, devrimlerinin, üniter yapının hiç bu kadar tehlikeye düştüğünü hissetmemişti.

YOK ETMEMELİYİZ: Bugün Atatürk’ün Türkiye’sine, iş bitirici, sonuç odaklı,  mert, açık sözlülüğünden korkmayan, merhametli ve dost insanlar lazım. Böyle insanların daha çok siyasette olmaları gerekiyor. Hangi siyasi partiden olursa olsun aramıza katılan, hesapsız insan sevgisi taşıyan, dostlarının mutluluklarına kendi mutluluğu gibi sevinen, sağduyulu düzgün insanların hiç birini siyaset arenasında harcayıp yok etmemeliyiz.

BİN 500 KİŞİYE EKMEK KAPISI: Benim Zonguldak adaylığım ve İstanbul’da yaşıyor olmam bazen bu konuda gereksiz yorumlara mahal verdi.  Bugün için ekmeğimi kazandığım ve 20 senedir beraber ya da sözleşmeli olarak çalıştırdığım bin 500 kişi ve ailesine kazanç sağlayabildiğim bir işim var. Türkiye’de bütün İl ve ilçelerde daha homojen bir ekonomik yapı olsa bu mesleği Kdz. Ereğli’de kendi evimde yaşayarak devam ettirmeyi bende çok isterdim.

MİLLETVEKİLİ SÜRECİ: Yaklaşan genel seçimlerde partim beni şayet Zonguldak’tan aday gösterirse bu defa yaşamak için ekmeğimi kazandığım İstanbul’a ekonomik anlamda ihtiyacım kalmayacağımdan hayatımın kalan kısmını Zonguldak ve Ankara arasında geçirebilirim. Şayet benim kimliğimin İstanbul’dan aday olmamın daha uygun olduğunu düşünürse bunu da kabul ederim.

2007 Yılında yapılan genel seçimlerde CHP’nin Zonguldak’tan beşinci sırada milletvekili adayı gösterdiği, 2008 yılında da çalışmalarından ötürü Parti Meclisine aldığı işkadını Buket Müftüoğlu, 2011 yılında yapılacak milletvekili seçimleri ile ilgili düşüncelerini gazeteniz Önder’e açıkladı. Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş’a çarpıcı açıklamalarda bulunan ve net mesajlar veren Müftüoğlu, ülkenin geçtiği zorlu süreçten Cumhuriyet Halk Partisi etrafında birleşerek kurtulabileceğine de dikkat çekti. CHP Genel Merkez Yönetiminin geçen süreçte herkes hakkında doğru tahliller yapıp bir plan program dahilinde hareket edeceğini söyleyen Müftüoğlu, Genel Merkezin takdiri doğrultusunda İstanbul ve Zonguldak’tan aday olabileceği mesajını verdi. Bölgenin sevilen isimlerinden Müftüoğlu ile Sorumlu Müdür Bektaş’ın gerçekleştirdiği röportaj şu şekilde.

“BU KADAR HİSSETMEMİŞTİ”
Türk halkı, Cumhuriyet Halk Partisine Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden buyana hiç bu denli ihtiyaç duymamıştı. Geçmişte sağ görüşlü,  liberal partiler milli görüş çizgisini bugüne kıyasla,  koruduklarından ötürü halk,  Cumhuriyet ilkelerinin, devrimlerinin, üniter yapının hiç bu kadar tehlikeye düştüğünü hissetmemişti. Bugün iktidarda olan AKP, tamamen okyanus ötesi güçlerin güdümü altında, halkın değer yargıları ile oynayan, kafaları karıştıran, doğruyu saklayan,  emperyalizmin ve küresel güçlerin isteklerini bir bir yerine getirirken, işin en acı tarafı,  Türk insanının değer yargılarını, duygusallığını gelenek ve göreneklerini sahnede acımasızca kullanan bir oluşuma sahip. Zekice yürütülen bu küresel planların işleyişi ile ilgili kurgunun dışındaki AKP’li milletvekilleri ise,  sadece kendi koltuk çıkarları için bu duruma sessiz kalıyor ve olan biteni görmezden gelmeyi tercih ediyorlar, sevdiğim bir halk deyişi ile anlamaya, anlaşmaya gönülleri yok.

“BİRŞEY YAPMALI”
Bu inançla,  2007 genel seçimlerinde sadece: Bir şey yapmalı! Fikri ile siyasete girmeye karar verdim. Bir yerden başlamak gerekiyordu. Benim için dışarıdan sadece eleştiren olmak taşın altına elini koymamak ve Atatürk’ün Bursa nutkuna sahip çıkmamak, sorumsuzluk ve acizlikti. Aday adayı olurken milletvekili aday olacağım hiç aklıma gelmemişti. İlk ziyaretimi Zonguldak ile yaptım, beni karşılayan o gün Zonguldak İlçe Başkan’ımız Ertuğrul Koltuk ve il örgütü bana en tecrübesiz günlerimde gönülden hiç unutamayacağım unutulmaz güçlü desteği vermişlerdir. İlerleyen günlerde,  Zonguldak halkının ve basının yoğun ilgisi ve sevgisi Genel Merkez yönetimince takip edildi ve beşinci sıra adayı olarak seçildim.

“MESAJI ALDIM”
Cumhuriyet Halk Partisi asilce bana; “Aramıza hoş geldin” dedi. Ben mesajı aldım’’ hoş bulduk’’ dedim ve çalışmaya başladım. Seçilebilecek bir sıralamada olmadığımın bilincinde ekip ruhu ile 3.5 ay yoğun bir program dahilin de severek çalıştım. Bu çalışmalarım ekip ruhuna olan inancım ve partimin değerlerine olan bağlılığım Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez ve İstanbul CHP İl Başkanlığının dikkatini çekti ve 2008 Nisan ayında, ortak kararları ile parti meclisine alındım. 2 Sene boyunca yürüttüğüm parti meclis üyeliğinde sayın eski Genel Başkanımız ile bütün seyahatlere katıldım, İl il Türkiye’yi dolaştım. 30’a yakın sosyal sorumluluk projesi hazırladım ve çalışmalarım Genel Merkez’de halkla ile ilişkiler ve iletişim yönetmenliği konularında var oldu.

“İLK RÖPORTAJIM”
 Bugün için konuşmam gerekirse Zonguldak’ta zaman zaman basında hakkımda çıkan yazıları bende okuyorum. Mustafa Kemal sana,  daha söylemlerin başında söz verdiğim gibi ilk röportajımı vermek istedim. Siyaset gerçekten içi dışı bir, hayatı olduğu gibi karşılayan, gönlünden geçeni hemen dile getiren, duygusal insanlara göre bazen oldukça zor. Siyasete hep katılmasını istediğimiz bu tarz insanların özel hayatlarından, ailelerine ayırdığı vakitlerden, kazançlarından sosyal yaşamlarından vazgeçerek gönüllerini ortaya koyup çalıştıklarında bazen çok haksız ve incitici yakıştırmalar yapılabiliniyor.

GEREKSİZ YORUMLAR
 Benim Zonguldak adaylığım ve İstanbul’da yaşıyor olmam bazen bu konuda gereksiz yorumlara mahal verdi.  Bugün için ekmeğimi kazandığım ve 20 senedir beraber ya da sözleşmeli olarak çalıştırdığım bin 500 kişi ve ailesine kazanç sağlayabildiğim bir işim var. Promar, Bir KOBİ aslında, üretim ve tasarım yapan, reklam ürünleri üreten bir firma. Türkiye’nin siyasal ve ekonomik şartlarında son derece zor olan üretimi seçmiş olmam ülkelerin ancak üreterek ayakta kalabileceklerine olan inancımdan kaynaklanmaktadır. Tasarım ve yaratıcılık gücümü de eklediğim mesleğim de şirketim bir çok uluslar arası ve yerel firmaların reklam ürünlerini üretmektedir. Türkiye’de bütün İl ve ilçelerde daha homojen bir ekonomik yapı olsa bu mesleği Kdz. Ereğli’de kendi evimde yaşayarak devam ettirmeyi bende çok isterdim.

TÜKETEN DEĞİL
ÜRETEN OLMAK
Bugün için ülke ekonomisine yük değil katkı sağlamak, tüketen değil üreten insan olmak,  satış gücümün ve tasarım gücümün avantajlarını kullanarak bundan elde edilen kazancı, benim ile çalışan insanlara hakkaniyet ile bölüştürmek iş hayatında gurur duyduğum var oluş sebebimdir. Bu yüzden zaman zaman medya da çıkan derinliği olmayan yorumlara üzülüyorum. Bu gün batının 87 senelik yenilgisinin rövanşını almaya en yakın olduğu, Atatürk’ün Türkiye’sine, iş bitirici, sonuç odaklı,  mert, açık sözlülüğünden korkmayan,geçmişi temiz,  merhametli ve dost insanlar lazım. Böyle insanların daha çok siyasette olmaları gerekiyor. Hangi siyasi partiden olursa olsun aramıza katılan, hesapsız insan sevgisi taşıyan, dostlarının mutluluklarına kendi mutluluğu gibi sevinen, sağduyulu düzgün insanların hiç birini siyaset arenasında harcayıp yok etmemeliyiz.

MİLLETVEKİLİ SÜRECİ
Eminim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Yönetimi geçen süreçte hepimiz hakkında doğru tahliller yapmış bir plan program dahilinde hareket edecektir. Yaklaşan genel seçimlerde partim beni şayet Zonguldak’tan aday gösterirse bu defa yaşamak için ekmeğimi kazandığım İstanbul’a ekonomik anlamda ihtiyacım kalmayacağımdan hayatımın kalan kısmını Zonguldak ve Ankara arasında geçirebilirim. Şayet benim kimliğimin İstanbul’dan aday olmamın daha uygun olduğunu düşünürse bunu da kabul ederim. Siyaset bir örgütlenmek işi, iletişim sanatı aslında, belkide ben biraz şanslıyım, bu gün Üsküdar üyesi olarak çalıştığım İlçe örgütümüzde, Sevgili Başkan, Mustafa Çetinkaya ve tüm Üsküdar örgütümle uyumlu ve keyifle çalışıyoruz. Şayet İstanbul’dan seçilir meclisteki yerimi alırsam yine Zonguldak’tan ve K.d.z. Ereğli’deki evimden kopmam mümkün değil.. Zira. sevgili annem,  kardeşim, amca çocuklarım, yeğenlerim ve en yakın arkadaşım Rıfat halen Kdz.Ereğli’de yaşıyorlar. Babam ve erkek kardeşim dahil bütün yakınlarım ise,  Kdz. Ereğli şehir mezarlığında yatıyor.
Ben biraz kaderciyim galiba Mustafa Kemal’cim, olan, hayırlıdır”