AKP'den ihraç edilen Yönetim Kurulu eski Üyesi Mustafa Uysal, AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'e zarar vermek için kendi isminin konuşulması ve o yaşanan süreçteki gerçeklerin bilinmesi nedeniyle açıklama yapma isteği duyduğunu belirtti.

YIKIM KOLAY GERÇEKLEŞİR
Uysal'ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: Anlaşılan siyasi kinleri yüzünden benim ihracım için büyük çaba harcayan Milletvekili Fazlı Erdoğan ve İl Başkanı Hamdi Uçar, Erol Şahin'i görevden almak için büyük çaba harcıyorlar. Elbette rakibini yıkmanın yolu zayıflatmaktan geçer. Önce onun destekaldığı güçleri yıkarsın sonra son vuruşu yaparsın. Böylelikle yıkım çok daha kolay gerçekleşir. Önemli olan bu gerçeği önceden görüp, "Bizim seninle işimiz yok, senle problemimiz yok" yalanlarına inanmayıp, sessiz kalmamaktır. Aynı şeyleri düşünüp, aynı fikirleri paylaşıp, aynı gerçekleri inanıp aynı sonuçlara katlanmamak olur mu? Zayıf halka her zaman kopacaktır. Adalet er yada geç hep tecelli eder.  O onların parti iç meselesi olup beni ilgilendirmemektedir.

AÇIKLAMALARI YAPMAZDIM
Benim siyasetteki yerimle ilgili açıklama yapan Özçiçek açıklamasında benim yanlışlar yapmışsam neden disiplin kuruluna sevk edilmediğimi soruyor. Ben yanlış olduğuna inansaydım bu açıklamaları yapmazdım. Başta Milletvekili olmak üzere, Şuan İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, Ak Partide İlçe Başkanlığı koltuklarında daha önce oturmuş, Ak Parti adına Belediye Başkan vekilliği koltuğuna oturmuş, Ak Parti kimliğiyle Belediye Meclis üyeliği yapmış insanların; söylem, eylem ve tavırlarıyla son yapılan yerel seçimlerde Ak Parti yerine DSP, CHP, SP'ne çalışmalarını gören ben, partisini seven herkesin yapması gerekeni yaptım.

İHANETE SESSİZ KALMADIM
Bu ihanete sessiz kalmadım. Kaldı ki, partideki görevimde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığıydı.  Bugün aynı durum olsa yine aynı şeyleri yapardım. Ben partiden yalan ve iftira attığım için ihraç edilmedim. Ben partiden doğruları söylediğim için ihraç edildim. Çünkü benim söylediğim ve herkesin bildiği gibi, bugün Ak Partili olduğunu söyleyenler Partilerine ihanet etmişlerdir. Onlar kendi siyasi hesapları uğruna Partilerine ihanet edip, bugün koltuklarını koruma hesabı yapmaktadırlar. Benim bu yaptıklarını sesli şekilde söylemem elbette delil teşkil edip, onların işine gelmemiştir. Sözün kısası partisine seçimlerde ihanet edenler bugün Ak Partili, ben ise İhraç edilen bir kişiyim.

ERDOĞAN'A BİAD ETMEDİM
Beni Partiden ihraç edilmemin sebebi ne Erol Şahin, nede benim söylediklerimdir. Benim Partiden ihraç edilmemin ana sebeplerinden biri Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan'a biat etmemem ve İl Kongresinde Hamdi Uçar'ı desteklemememdir. Zaten Ak Partide siyasi ihtirasları olanlar için ben büyük tehlikeydim. Çünkü delege üzerindeki etkimden dolayı onlar istedikleri sonuçları alamadılar.  Çünkü ben insanların yüzüne başka, arkalarında başka konuşmadım. Neye inanıyorsam, neyin doğru olduğuna inanıyorsam yüzlerine söyledim. İl Başkanı Hamdi Uçar ve Milletvekili Fazlı Erdoğan beni partiden İhraç ettirenlerdir.

ONA KIZMIYORUM
Benim Ak Partiden ihracım için en büyük çabayı Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan harcamıştır. Hem İl Teşkilatına, hem İl Disiplin Kuruluna benim ihracımla ilgili organizasyonu yaptığı gibi,  telkinlerini de eksik etmemiştir. Genel Merkez İl Disiplin Kurulu üyesi olan Milletvekilleriyle de birebir görüşmeler yapmıştır. Ona kızmıyorum. O siyaseten yapması gerekeni yapmıştır. Ben kimim ki Milletvekilinin emir ve talimatlarını uygulamıyorum. Onun siyasi hesaplarına ters düşüyorum.Doğru bildiğimi her yerde konuşuyorum. Benim en büyük suçum Ak Parti olmaktı, Fazlı Erdoğancı olmamamdı. Eğer ben Fazlı Erdoğancı olup, Ak Partili olmasaydım partiden ihraç edilmezdim.

AÇIKLAMA MANİDAR!..
Bu gerçeklerin hepsini bilen Mehmet Özçiçek ağabeyimin, benim ihracımı gerçekleştirenleri eleştirmeden, bana sahip çıkmayan kişiyi eleştirmesi ise manidardır. Benim partiden ihracım için büyük çaba harcayan İl Başkanı Sayın Hamdi Uçar'ı teşkilatları toparlayamayacağını bile bile o koltuğu dolduramadığını bile bile Mehmet Özçiçek ağabeyim ve arkadaşları desteklemedi mi? Mehmet Özçiçek ağabeyimin telkinleriyle İl Yönetim Kuruluna giren arkadaşların benim ihracımın altında imzaları yok mu? Siyasette dik duramayan, şahsi menfaatleri için en yakınındakileri bile satmaktan geri kalmayan, ekip ruhu ve ekip çalışmasından nasibini alamamış kendisini dev aynasında bir yerlerin lideri gibi gören zavallı  isimleri İl Yönetimine sen yazdırmadın mı?

DAHA ŞEKİLDE OTURUR TAŞLAR
İl Başkanlığı seçimlerinde Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan ile Hamdi Uçar'ın desteklenmesi noktasında hangi pazarlıkları yaptınız? Sayın Hamdi Uçar ile hangi pazarlıkları yaptınız? Sayın Hamdi Uçar, İl Başkanı olduğunda mevcut yönetimi görevden alacağını ve sizin istediğiniz listeyi onaylayacağı sözünde bulundu mu? Başka pazarlık konusu olan neler vardı?  Bu pazarlıkların içinde benim ihraç edilmem de varmıydı? Mehmet Özçiçek ağabeyim bu yaşananları da kamuoyuyla paylaşırsa taşlar daha doğru şekilde yerine oturacaktır.

NEREDEYDİLER?
Merak ettiğim konulardan biri, o istemedikleri İlçe Başkanıyla birlikte yerel seçimlerde oyumuza 1 oy katabilmek için kapı kapı gezdik. Biz gece gündüz kapı kapı oy isterken onlar neyin peşindeydiler. Neredeydiler? Birileri akbaba gibi Erol Şahin'den boşalacak olan  koltuğu kapma peşinde.Eğer samimiyseniz, partinizi bu kadar çok seviyorsanız, çalışmayan herkesi istifaya davet edin. Çalışmayan İl Genel Meclisinden, İl Teşkilatından, Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine, Milletvekillerine kadar. Yüreğinizi de bileğinizi de o zaman görelim. Şahsi ihtirasları yüzünden partinize ihanet edenleri isim isim açıklayın. Yakasına Ak Parti rozetini takmaktan utananları Ak Parti İl Yönetim kurulu listelerine yazdıranlardan hesap sorun. Ak Partinin oylarını yerel seçimlerde düşürebilmek için yırtınan sözde Ak Partililerden hesap sorun. Ben onlara sadece gülüyorum.  Benim yanıma gelen arkadaşlara tehditler yağdıranlara, ihraç ettikten sonra bile benimle görüşenlere aba altından sopa gösterenlere de sadece acıyorum.

İL BAŞKANINA
Ama her şeye rağmen bu politikanın tüm kurallarını en iyi şekilde oynayan, dün can düşmanı olup, koltuklarından ettiklerini yanına alabilme başarısını gösteren Milletvekilimizi ve partinin hergün güç kaybına neden olan, yerel seçimleri kaybetme pahasına İl Kongresi hesabına göre parti teşkilatlarını yapılandıran, gerçek teşkilatcılıktan bihaber olmasına rağmen o koltukta oturmasını becerebilen İl Başkanını kutluyorum.

BEN DURDUM YOLA DEVAM
Bu kadar yaşadıklarım karşısında elbette hatalarım vardır. Ama ihracıma neden olan basın açıklamalarından asla pişman değilim. Benimle ilgili siyaseten birileri bana kırgın olabilir, bana suçlamalarda bulunabilir. Ama hiç kimse benim sözümde durmadığımı, insanlara söz verip veya yola çıkıp yolda sattığımı söyleyemez. Hiç kimse adam sattığımı da söyleyemez.  Ben siyasette dik durdum ve diklendim.
Ama asla birileri gibi kıvırarak siyaset yapmadım.   Ben severek ve isteyerek mücadele verdiğim Ak Partideki siyasi yaşantıma istemeyerek son verdim. Bu açıklamayı yapmama vesile olan sayın Mehmet Özçiçek ağabeyime de teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken Ben durdum siz yola devam, Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler?