Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kdz.Ereğli Anadolu Otel'de katıldığı iftar yemeğinde Zonguldak'ın önemli bir İl olduğuna vurgu yaptı. Bayraktar, Birileri Zonguldak'ın bu güzel insanlarını, Türkiye'nin her tarafından göç alan bu insanları hep istismar ettiler, sendika dediler, hak hukuk dediler ama hep kendileri kazandı. Şimdi Zonguldak'ı biz bu zor şartlar altında bütün yollarını yapıyoruz. Başbakanımız beni buraya boşuna göndermedi. 'Sende Zonguldak'ın bakanı gibi sorunlara bakacaksın' dedi. Zonguldak'ın gelişmesi için her şeyi bir bir yapacağız sözleri ile konuştu.

 

AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle Büyük Anadolu Oteli'nde program düzenlendi. Otelin Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar ile AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, teşkilat üyeleri katıldı. Gecenin açılış konuşmasını AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar yaptı. Uçar, partilerinin 10. kuruluş yıldönümünü kutladı.

BAYRAKTAR ZONGULDAK'A

KENDİNİ YAKIN GÖRÜYOR

Ardından kürsüye çıkan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Şu anda mübarek ramazan ayındayız. Ramazan ayı başı rahmet ortası mağfiret sonu da bağışlanma olarak dinimizde bize müjdelenmektedir. Bu ayda oruç tutan inanarak ibadetlerini yerine getiren Müslüman'ın geçmiş günahları affolunur denilmektedir. Böyle bir ayda partimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir aradayız. Bakanımız bu anlamlı günde bize konuk olmuşlardır. Biraz önce bakanımızla toplantı yaptık. 'Bakanınız yok diye üzülmeyin biz bakanı olmayan vilayetlere çok daha hizmet edeceğiz' dedi. Kendisini Zonguldak'a çok yakın gördüğünü söyledi. Vekillerle beraber sorunların çözülmesi noktasında bütün birlikte çalışacağımızı söyledi. Hep birlikte çalıştık çabaladık. Bu partinin Zonguldak'ta ve Türkiye'de tek başına iktidara gelmesi için çaba harcandı. En büyük teşekkür teşkilatımızındır. Hizmet aşkımız artarak sürmelidir. Başbakanımızın ve bakanlarımızın nasıl çalıştıklarını biliyoruz. Biz de bu şekilde çalışmak ve çabalamalıyız. Ülkemiz için çalışmalıyız diye konuştu.

HASTA ADAM KENDİNE GELDİ!..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise Geçmişteki hasta adam bugün kendine geldi. Gözünü açtı, iyileşti. AB dediğimiz zor durumda ABD zor durumdadır. Hasta adamın artık ateşi düştü ve kendine gelmeye başladı. Bundan sonraki zamanda inşallah daha da ileriye yürüyecek. O günlerde yangın yerini terk edenler bu gün gözümüzün içine bakıyor dedi.

ZONGULDAK ÖNEMLİ İL
Zonguldak'ın, Türkiye'nin önemli bir ili olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Zonguldak'ımız Türkiye'nin çok önemli bir ilidir. Siyasi bakımdan da zor bir ilidir. Halkı ve çalışanları sömürerek yıllarca nasıl siyaset yapıldığını hep siz yaşadınız. Bu zorlukları hep siz çektiniz. Birileri Zonguldak'ın bu güzel insanlarını, Türkiye'nin her tarafından göç alan bu insanları hep istismar ettiler. Sendikalar dediler, hak dediler hukuk dediler. Ama hep kendileri kazandı. Şimdi Zonguldak'ı biz bu zor şartlar altında bütün yollarını yapıyoruz. Başbakanımız beni buraya boşuna göndermedi. Sende Zonguldak'ın bakanı gibi sorunlara bakacaksın dedi. Milletvekilli arkadaşlarımızla il başkanı arkadaşımızla bütün sorunları konuştuk ve konuşacağız. Önce Zonguldak'ın tamamını kapsayacak şekilde bütün her şeyinin gelişmesine ne gerek varsa bir bir yapacağız.

 

HEDEF 100. YIL

Hedefimiz Türkiye'nin kuruluşunun yüzüncü yılıdır. Nasıl ki biz burada bu gün çok sade bir şekilde Somali'deki arkadaşlarımızı düşünerek, dün şehit olan evlatlarımızı düşünerek nasıl mahzun ama azimli kararlı bir şekilde 10 yılı kutluyorsak Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla azimle dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olarak başları dik alınları açık hakikaten dünyanın her tarafından göğsünü gere gere dolaşan bir ülkenin ferdi olarak o günleri inşallah hep birlikte göreceğiz. AK Parti için gece gündüz on yıldır çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Zonguldak'ımızın 650 bin civarında nüfusu var dedi.

DÜNYA ÇEVREYE ÖNEM VERİYOR

Zonguldak'ta kaliteyi arttırmak için çok çalışacaklarını dile getiren Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: Türkiye'nin geldiği seviye itibariyle kabine hükümet yeniden yapılandırıldı. Bakanlıklar, 4 başbakan yardımcısı hariç, 21 icracı bakanlık kuruldu. Benim bakanlığım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yapılandırıldı. Dünya artık çevreye çok önem veriyor. Dünya nüfusunun yarısı, Türkiye'nin yüzde 75'i şehirde yaşıyor. Bakanlığımızı yapılandırıyoruz. Zonguldak'ta çok işimiz var. Zonguldak kömür havzası, demir-çelik üretilen çok önemli bir il, Zonguldak dünyan en önemli limanlarından biri olmaya adaydır. Zonguldak'ımızın yüz ölçümü 3 bin 300 kilometre kare yüz ölçümü var ve yüzde 60'ı ormanlık alandır. Zonguldak'ta eğitim seviyesini ve kaliteyi arttırmak için bu güne kadar çok hizmet yaptık bundan sonrası için de devam edeceğiz. Hastane ihaleleri yapıldı ve yapılacak.

 

İNÖNÜ'YE ELEŞTİRİ

Bakan Bayraktar, Anadolu Oteli konferans salonunda konuştu. Bayraktar, "Bundan 20 yıl, 50 yıl geriye baktığımızda Türkiye'nin 1938'den 1950'ye kadar, 1938'den 1946'ya kadar neler yaşadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Tek partili yönetim, bugün Atatürkçülüğün arkasına sığınarak politika yapmaya çalışan CHP'nin başında İnönü var. İnönü, Atatürk'ün heykellerini kaldırmaya başlamış, parklardan Atatürk'ün resimlerini kaldırmaya başlamış, Milli Şef olarak kendisini öne çıkarmaya başlamış, millet iradesine kapalı, millete sırtını dönmüş. Milletten sadece asker almak, vergi almak için oluşmuş bir zihniyet vardı. 1946'da 'Yeter artık söz milletindir' diyen bir zihniyet çıktı. Menderes çıktı. Menderes'ten günümüze kadar demokrasi çok inişler çıkışlar yaşadı. Darbeler yaşadı. O zihniyetle birleşen askeri darbeler yaşadı. Ve 1990'lı yıllara geldiğimiz zaman Türkiye'de enflasyon yükselmiş, enflasyon ateşi artmış, faizler artmış, vatandaşın cebindeki para adeta eriyordu. 2002 yılına geldiğimiz zaman, 1999 ve 2001 yılı krizleri ile yorulmuş bir Türkiye vardı. Parası boğulmuş, itibarı azalmış, Dünya Bankası'ndan, yurt dışından kredi bulmak için Başbakanı yurt dışına giden, Maliye Bakanı yurt dışına giden, Dışişleri Bakanlığı IMF'ye yalvaran, faizi ne kadar olursa olsun para alarak devlet memurunun maaşını vermeye çalışan ve borçlarını borç alarak döndürmeye çalışan bir ülke vardı" diye konuştu.
O dönemde bir "Anadolu yiğidinin" sahneye çıktığını vurgulayan Bayraktar, "İnsanların fikirlerini kalıplara dökmesini bilen, Anadolu'nun dertlerini bilen, insanı ile helak olan bu ülkenin bağrından kendisi çıktı. Kendisi gibi bir lider çıktı. Recep Tayyip Erdoğan çıktı.

 

ARTIK SÖZ MİLLETİNDİR

Dedi ki; 'Artık söz de karar da milletindir'. Tarih bugün. 14 Ağustos 2001. Bugün 14 Ağustos 2011. Nerden nereye geldik. Köprünün altından çok sular aktı. O zaman hazinenin kasasında 25 milyar dolar para vardı. Dış borcumuzu döndüremiyorduk. Bugün kasamızda 90 milyar dolar para var. Devletin dış borcu iyice azalmış, faizler yüzde 6'lara, enflasyon yüzde 5'lere düştü. Değerli kardeşler. Bunlar kolay olmadı. Bunu kim yaptı? Bunu siz yaptınız. Bu millet yaptı. Bunu kim yaptı? AK Partinin kadroları yaptı. Ak Parti'nin teşkilatları yaptı. Sizden Allah binlerce kez razı olsun. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır şeklinde konuştu.