Köylerin mahalle olmasının belediyeye hiçbir getirisi olmadığını belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kırsal kesimlerdeki çocuklarımızın da medenice ve güzel koşullarda yaşamaları gerektiğine inanıyorum. Bazen beni dinliyor ve mahalle olmayı kabul ediyorlar bazıları da dinlemiyor. Dinleyenler hizmet gelmeye başlayınca dua ediyor dedi.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne kısa zaman önce dahil olan Kocaali Mahallesi sakinleri, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek, mahallelerinde gerçekleştirilen altyapı çalışmaları için teşekkür ettiler.  Mahalle sakinleri adına bir konuşma yapan Celal Karadeniz; Belediye sınırlarına girdik. Bunun için çok çaba verdik; uğraştık. Keşke, 1997 senesinde Belediye sınırlarına dahil olsaydık da bu hizmetler geç kalmazdı dedi. Emeği geçenlere teşekkür eden Karadeniz'in ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

EVLERİNE MİKROP GÖTÜRÜYORLAR

 

Kentleşmenin önemine işaret eden Posbıyık, Ben de sürekli olarak mahalle olmanın getireceği yararları anlatmaya çalışıyorum. Bu memlekete bir hizmetim olmasını çok istedim. Ben, köylerimiz mahalle olsun, derken, köylerimizi yaşanabilir hale getirmek gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Kanalizasyonlar yola akıyor, çocuklarımız pisliğin içerisinde oynuyorlar. Evlerine mikrop götürüyorlar. Bunun kimse farkında değil. Su ve asfalt meseleleri de öyle. Biz, kent merkezi hudutlarından vergi topladığımız belediye olarak köylere hizmet yapamıyoruz. Bunu köylere her gittiğimde anlatıyorum. 'Bize dahil olmaları durumunda belediye olarak yardım edebilirim' diyorum. Fakat bazen bunu yanlış anlıyorlar. Sanki köyler mahalle olunca, belediyeye büyük meblağlarla hazineler gelecek zannediyorlar. Aslında köylerin mahalle olması belediyeye hiçbir şey getirmiyor. Ben mahalle sayısını artırarak pastayı daha çok yaymayı düşündüm. Kırsal kesimlerdeki çocuklarımızın da medenice ve güzel koşullarda yaşamaları gerektiğine inanıyorum. Kadınlarımız, omuzlarında tenekelerle su taşımak için zahmet etmesinler istiyorum. Evlerindeki musluklarına kadar su gelsin, istiyorum dedi.

 

DİNLEMEYENLER SIKINTI ÇEKİYOR

 

Köylerin çamur ortamından kurtulmaları için de büyük gayret gösterdiğini belirten Posbıyık, Bazen beni dinliyor ve mahalle olmayı kabul ediyorlar bazen de dinlemiyorlar. Beni dinleyenler, hizmetler gelmeye başladıktan sonra yanıma gelip bana 'Allah razı olsun!' diyorlar. Dinlemeyenler ise hala o sıkıntıları çekmeye devam ediyorlar. Çöpleri yığılıyor, kanalizasyonlar felaket. Karadeniz Ereğli Belediyesi güçlü bir belediye. Sizlerin de gayretleriyle altyapı çalışmalarını çok kısa zaman içinde yaptık. Bu çalışmaların hepsini; Göktepe, Kıyıcak, Topçalı gibi tüm yeni mahallelerimizde de gerçekleştirdik. Oralarda yaşayan insanlarımız da çok mutlular. Ben de mutlu oluyorum; yeni mahallelerimize geldiğim zaman göğsüm kabara kabara geziyorum. Benim de çok hoşuma gidiyor. Ben yeniden Kocaali halkına hayırlı olsun, diyorum. Artık siz bir mahallesiniz. En ufak bir sıkıntınızda, 'Alo', dediğiniz zaman belediye size anında hizmet götürecek. Yaşayan bir kentte devamlı sıkıntılar olacaktır. Belediyemizin her türlü imkanı var ve bu imkanlardan yararlanarak çağdaş bir ortamda yaşamaya devam edeceğiz.